Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Anunţ curajos dinspre naţională: "Dacă 12 fotbalişti ajung la un nivel bun, atunci sperăm la o finală de EURO sau de Campionat Mondial"

EXCLUSIV | Anunţ curajos dinspre naţională: "Dacă 12 fotbalişti ajung la un nivel bun, atunci sperăm la o finală de EURO sau de Campionat Mondial"

Echipa națională

Comentarii

Secundul naţionalei României, Nicolae Dică, recunoaşte că tinerii care au produs surpriza la EURO 2019 U21 sunt aşteptaţi la naţionala mare. Deşi unii dintre aceştia au făcut deja pasul, antrenorul e conştient de potenţialul acestora în următorii ani.

Mirel Rădoi şi staff-ul acestuia pregătesc meciul cu Islanda, din "barajul" pentru EURO 2020, care va avea loc în 2021. Partida cu nordicii poate reprezenta un pas important, întrucât, în cazul unei victorii, România va înfrunta în meciul decisiv Bulgaria sau Ungaria: "Dacă nu credeam că putem califica echipa la Campionatul European, nu veneam la echipa naţională. Noi credem în jucătorii pe care îi avem în acest moment, dar nu e de ajuns să credem doar noi. Şi jucătorii trebuie să creadă şi oamenii care sunt pe lângă echipa naţională. Noi nu spunem că acum tragem la trofee, asta se poate întâmpla în ani. Niciodată nu poţi să ajungi peste noapte să faci performanţă. Îţi trebui nişte ani în care să reuşeşti să faci perfomanţă. Cu încredere, cu o selecţie făcută bine, cu jucători care să joace afară meci de meci, putem face acest lucru, dar nu bătând din palme. Gata, de mâine suntem campioni mondiali", a declarat secundul lui Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.  

Nicolae Dică susţine că naţionala României poate face din nou performanţă în următorii ani cu jucătorii cu care Mirel Rădoi a scris istorie la naţionala U21, la turneul din Italia şi San Marino: "Avem o generaţie care a făcut performanţă la tineret. Sunt foarte mulţi jucători născuţi în '98, în '99. Trebuie să-i aşteptăm pe aceşti jucători, care, în trei, patru ani, vor ajunge la maturitatea fotbalistică, la 25,26 de ani. Atunci vor ajunge la un nivel foarte ridicat. Dacă vor ajunge 10,12 la un nivel bun, atunci putem spune că putem face o echipă naţională foarte bună şi să ajungem să ne luptăm la un Campionat European, Mondial, să ajungem în semifinale, în finală", a adăugat Nicolae Dică.  

Lotul României pentru EURO 2019 U21

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Denis Drăguş (FC Viitorul), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Lista adiţională i-a cuprins pe următorii: Mihai Butean (Astra), Deian Sorescu (Dinamo), Denis Ciobotariu (Dinamo), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (Concordia Chiajna), Răzvan Oaidă (FC Botoşani), Lorand Fulop (FC Botoşani), Valentin Costache (CFR Cluj), Valentin Gheorghe (Astra).

 

Afla mai multe despre: romanianicolae dica 

viewscnt
Articole similare