Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Anunţul trist făcut de Rădoi: "Trebuie să fim realişti". Jucătorii de la tineret care nu vor face pasul la echipa mare

EXCLUSIV | Anunţul trist făcut de Rădoi: "Trebuie să fim realişti". Jucătorii de la tineret care nu vor face pasul la echipa mare

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi i-a răspuns lui Răzvan Lucescu, care a declarat că această generaţie de la tineret nu reprezintă salvarea fotbalului românesc. Selecţionerul, pe un ton mai trist, i-a dat parţial dreptate actualului antrenor de la Al Hilal.

"Nu m-a deranjat (n.r. - ce a spus Lucescu). Dacă el a vrut să se refere că, dintre cei care sunt în momentul de faţă, nu pot face faţă direct de la tineret la echipa mare, nu m-a deranjat. Dacă s-a referit la general, cred că e o greşeală. Noi nu avem jucători crescuţi într-o singură generaţie, noi am avut jucători crescuţi din 96 până în 99. Deci noi avem patru generaţii de jucători. Atunci din patru generaţii de jucători eu cred că poţi alinia un prim 11 al echipei naţionale. Nu acum ,dar în viitorul cel mai apropiat, în următorii 3-4 ani", a fost răspunsul lui Rădoi pentru fostul selecţioner al primei reprezentative. 

Totuşi, arhitectul performanţei de la EURO 2019 a recunoscut situaţia tristă în care se află unii dintre componenţii reprezentativei de tineret, nominalizând şi unul dintre ei: "Trebuie să fim realişti, mulţi dintre ei nu o pot face în acest moment, să treacă de la tineret la echipa mare. De ce? Pentru că nivelul este altul. Este o diferenţă pe care trebuie să o acceptăm. Asta nu înseamnă că nu au calitate, pentru că au, dar în momentul de faţă sunt puţini dintre ei care pot face faţă, luaţi de la tineret, puşi direct la naţionala mare să joace titulari meci de meci în această campanie. În momentul de faţă Paşcanu nu ştim dacă poate face faţă la echipa mare".

La ultima acţiune a primei reprezentative, Cosmin Contra a selecţionat şapte jucători care au participat şi la Campionatul European U21: Ionuţ Radu, Ionuţ Nedelcearu, Dennis Man, Tudor Băluţă, Alexandru Cicâldău, Ianis Hagi şi George Puşcaş. 

Afla mai multe despre: mirel radoiechipa nationalaromania u21 

viewscnt
Articole similare