Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Aşa a vrut FCSB să convingă LPF să aducă arbitri străini. Vicecampioana a găsit brigăzi la "super ofertă". Din ce ţări ar fi fost aduse

EXCLUSIV | Aşa a vrut FCSB să convingă LPF să aducă arbitri străini. Vicecampioana a găsit brigăzi la "super ofertă". Din ce ţări ar fi fost adusegalerie foto

Superliga

Comentarii

FSCB a cerut oficial Ligii Profesioniste de Fotbal să permită cluburilor din Liga 1 să aducă arbitri străini pentru meciurile din play-off, iar Adunarea Generală a LPF şi-a dat acordul pentru această propunere, însă cu o condiţie care blochează în mare măsură demersul vicecampioanei.

Pentru a avea arbitri străini la meciurile din Liga 1 trebuie ca ambele formaţii implicate să fie de acord, iar dintre echipele calificate în play-off, CFR, Viitorul şi Astra s-au opus propunerii FCSB. Astfel, am putea avea arbitri străini doar la meciurile jucate între FCSB, CS U Craiova şi CSM Poli Iaşi.

FCSB găsise arbitri mai ieftini decât în România
În încercarea de a convinge LPF de oportunitatea aducerii de arbitri străini, FCSB demarase discuţii cu reprezentanţii federaţiilor din Serbia, Turcia, Polonia şi Israel.

Dacă turcii nici nu s-au obosit să răspundă, sârbii au anunţat că sunt dispuşi să trimită brigăzi în România, baremul urmând să fie identic cu cel perceput de CCA (1050 de euro pentru central, 700 de euro pentru fiecare asistent şi 480 de euro pentru al patrulea arbitru).



Mai mult, FCSB găsise o variantă chiar mai ieftină decât cea "autohtonă". Comisia Centrală a Arbitrilor din Israel se arăta dispusă să trimită brigăzi în România, urmând ca centralul să fie plătit cu 800 de euro, iar asistenţii cu câte 400 de euro.

Conform estimării făcute de FCSB, costurile ar fi fost crescute doar de biletele de avion şi de preţul cazării pentru întreaga brigadă.

Cea mai scumpă variantă de departe era aducerea de brigăzi din Polonia, cu un cost total de 9,400 de euro (barem, transport, cazare), bani ce ar fi urmat să fie plătiţi de cele două cluburi.

Afla mai multe despre: liga 1centralfcsbarbitri straini 

viewscnt
Articole similare