Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Aşa batem Suedia! "Trebuie să îşi aleagă jucători tehnici". Sfaturile lui Ioan Andone pentru Cosmin Contra

EXCLUSIV | Aşa batem Suedia! "Trebuie să îşi aleagă jucători tehnici". Sfaturile lui Ioan Andone pentru Cosmin Contra

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Contra este în faţa celei mai importante duble din cariera de selecţioner. Este vorba despre ultimele două meciuri din preliminariile lui Euro 2020, cu Suedia şi Spania. Primul, cu nordicii, este cel mai important având în vedere că cele trei puncte sunt obligatorii.

Detaliile pot face diferenţa într-o partidă decisivă aşa cum este cea cu Suedia, astfel că, orice sfat pentru selecţioner este binevenit, mai ales atunci când vine de la oamenii cu experienţă. 

Ioan Andone ştie cu siguranţă ce înseamnă meciurile cu miză şi presiunea de a juca sub tricolor. Selecţionat la echipa naţională între 1981 şi 1990, actualul manager general de la FC Voluntari a bifat în acea perioadă 55 de selecţii şi două goluri pentru România.

"În opinia mea trebuie să îşi aleagă jucători tehnici, să nu se bazeze că la forţă nu avem jucători să putem să ne batem cu ei. Şi să căutăm prin abilitatea noastră tehnică să putem să înscriem.  Plus că începutul de joc trebuie să fie în terenul advers, să îi ţinem în presiune să putem înscrie repede gol. 

Eu sper ca şi loviturile libere să le facă surpriză pentru că avem executanţi de lovituri libere. Fără victoria asta nu  o să mai vedem Campionatul European, care, din păcate, se va juca la noi şi poate fără noi. Bilete nu mai sunt, stadionul o să creeze presiuneâ, eu sper să reuşim să trecem peste momentul ăsta şi să nu mai pierdem încă un turneu final", a declarat Ioan Andone pentru Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: andonecontraromaniasuedia 

viewscnt
Articole similare