Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Atleta Alina Rotaru, apelul făcut după amânarea Jocurilor Olimpice: "Nu aşteptaţi să moară cineva!"

EXCLUSIV | Atleta Alina Rotaru, apelul făcut după amânarea Jocurilor Olimpice: "Nu aşteptaţi să moară cineva!"

Atletism

Comentarii

Organizatorii Jocurilor Olimpice au anunţat marţi că ediţia a XXXII-a se va amâna pentru 2021, aşa cum au solicitat multe dintre Comitetele Olimpice naţionale. Sportivii români salută şi ei decizia de a muta la anul cel mai important eveniment sportiv de pe glob.

Elisabeta Lipă le cerea săptâmâna trecută autorităţilor să nu închidă Centrele Sportive Olimpice de pregătire, pentru că sportivii nu vor mai avea cum să pregătească ediţia Jocurilor de la Tokyo. În câteva zile lucrurile s-au schimbat radical. În România e carantină totală, iar Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an. 

România are până acum 59 de sportivi calificaţi la ediţia de la Tokyo, printre ei şi Alina Rotaru, creditată cu şanse la medalii la săritura în lungime. Alina a oferit o declaraţie pentru Telekomsport.ro după decizia organizatorilor de a amâna evenimentul. 

"Tokyo 2021, cred că este cea mai bună alegere. În momentele acestea grele trebuie să punem sănătatea noastră şi a celor din jurul nostru mai presus de orice. Este timpul să stăm acasă şi să salvăm vieţi.

Da, sunt tristă că nu vor mai fi anul acesta Jocurile Olimpice, dar şi mai tristă sunt de ceea ce se întâmplă, că sunt oameni care îşi pierd persoanele dragi şi nici măcar nu pot merge la spital pentru a-şi lua rămas bun", a declarat Alina Rotaru. 

Alina Rotaru a lansat şi un apel către toţi românii. 

"Nu aşteptaţi să moară cineva pe care îl cunoaşteţi pentru a lua în serios acest lucru. Aşa că urmaţi sfaturile Guvernului şi rămâneţi acasă", a mai spus Alina Rotaru. 

Bilanţul zilei de marţi în România este de 906 cazuri de coronavirus şi 13 persoane decedate. 

Afla mai multe despre: coronavirusjocurile olimpice alina rotaru 

viewscnt
Articole similare