Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa care ar putea produce oricând o surpriză

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa care ar putea produce oricând o surpriză

Liga 1

Comentarii

UTA ar avea resurse să devină o nouă forţă în Liga 1. Arădenii au un sezon excelent şi sunt la doar trei punct de play-off, deşi sunt nou-promovaţi. Comentatorul Bogdan Cosmescu este de părere că UTA este ajutată şi de un buget care le permite să se bată pentru primele ţase locuri.

UTA Arad este nou-promovată în Liga 1 şi are performanţe peste aşteptări. Însă ardelenii ar avea baza financiară pentru deveni o forţă în Liga 1. Odată cu victoria cu 2-1 în faţa lui Gaz Metan Mediaş, UTA s-a apropiat la patru puncte de locurile de play-off. Însă comentatorul Telekom Sport, Bogdan Cosmescu, este de părere că situaţia financiară a arădenilor nu este specifică unei echipe nou-promovate.

O nouă forţă în Liga 1? ”Cred că UTA are buget de primele şase”

Bogdan Cosmescu este de părere că UTA Arad se bazează în acest sezon pe un buget consistent, peste media Ligii 1. Comentatorul Telekom Sport susţine că UTA ar fi în primele 5-6 locuri din Liga 1, atunci când vine vorba despre clasamentul bugetelor. Cosmescu spune că este singura explicaţie pentru transferurile importante făcute de UTA, care a adus câţiva jucători cu salarii destul de mari:

”Cred că dacă luăm bugetul, cred că UTA este de primele şase. Nu cred că sunt multe... bugetul este peste Clinceni şi cred că şi peste Botoşani (n.r. echipe aflate pe locuri de play-off). Adi Petre crezi că a venit pe 2.000 de euro? Eu nu cred că a venit pe 2.000 de euro [...] După părerea mea, UTA nu intră în categoria echipelor nou-promovate. Adică are un buget foarte mare. Eu cred, poate mă înşel, dar cred că este bugetul cu numărul 6 în Liga 1. Poate chiar 5. Eu cred că este peste Clinceni şi Botoşani. Ne raportăm la salarii”, a comentat Bogdan Cosmescu.

Ce informaţii există despre bugetul celor de la UTA

În acest sezon, UTA Arad a făcut câteva transferuri importante, care s-au resimţit în fondul de salarii. Au venit astfel jucători precum Adrian Petre, Ioan Hora sau Liviu Antal, fotbalişti ale căror pretenţii financiare sunt destul de ridicate.

La începutul acestui sezon, aradon.ro scria că şefii clubului au stabilit pentru acest sezon un buget de salarii de 100.000 de euro pe lună. Adică 1,2 milioane de euro pe an. Cea mai mare parte a bugetului este asigurată de autorităţile locale, care până la finalul lui 2020 au alocat o finanţare de 5 milioane de lei.

Anul trecut, autorităţile locale au finanţat clubul UTA Arad cu 11 milioane de lei, deşi clubul evolua în liga secundă. Arădenii au avut unul dintre cele mai mari bugete în liga secundă, aşa cum reiese din bilanţul depus la Ministerul de Finanţe. Pe anul fiscal 2019, ultimul afişat, UTA a avut cheltuieli de 2,2 milioane de euro. O sumă uriaşă pentru Liga 2.

UTA Arad beneficiază de un stadion nou-nouţ şi de foarte mulţi suporteri devotaţi, astfel că veniturile clubului ar putea fi şi mai mari dacă s-ar permite din nou accesul pe arenele sportive.

viewscnt
Articole similare
Prima imagine cu Larisa Iordache pe patul de spital. Mesajul trist al gimnastei: "Stiu ca...