Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Aventura lui Ionuţ Radu la Parma prin ochii italienilor: ”Este un câştig mare!” Ce şanse sunt ca Parma să-l cumpere definitiv pe român

EXCLUSIV Aventura lui Ionuţ Radu la Parma prin ochii italienilor: ”Este un câştig mare!” Ce şanse sunt ca Parma să-l cumpere definitiv pe român

Stranieri

Comentarii

Ionuţ Andrei Radu (22 de ani) a fost prezentat oficial, joi, la Parma Calcio, echipa la care va evolua până la finalul acestui sezon.

Până să fie împrumutat la Parma, Ionuţ Radu deja jucase la patru echipe din Italia, începând cu echipa de juniori a celor de la US Pergolettese. La Parma, el se reîntâlneşte cu Vincenzo De Vito, fostul şef al scouterilor de la Avellino, echipă la care a fost împrumutat în sezonul 2017-2018. Chiar dacă cel mai mult timp l-a petrecut legitimat la Inter, club de care aparţine şi în acest moment, Radu a recunoscut că Parma a fost prima echipă la care a fost în Italia.

"Am fost în probe aici, la 15 ani. Soarta m-a readus aici, sunt fericit. Este un grup mare aici, suntem o mare familie şi putem să avem rezultate grozave", a declarat Radu despre venirea la Parma.

El a fost adus pe "Ennio Tardini" după ce Luigi Sepe, portarul titular, s-a accidentat. Cu toate acestea, la prima partidă în care putea fi folosit, Roberto D'Aversa a preferat să îl ţină rezervă pe eroul României U21 de la Campionatul European.

”Ionuţ Radu rămâne la Inter. Dacă există vreo oportunitate, Parma ar putea profita de ea"

Telekom Sport l-a contactat pe Giuseppe Emanuele Frisone, redactor al site-ului ParmaLive şi un expert în ceea ce înseamnă în acest moment echipa lui D'Aversa. Acesta ne-a explicat care este situaţia lui Ionuţ Radu, de ce l-a ales Parma şi care sunt şansele românului în duelul cu experimentatul portar italian, Sepe.

"Văd cu ochi buni transferul lui Radu. Din păcate accidentarea lui Seppe a făcut ca Parma să nu aibă un goalkeeper important între buturi, astfel că a trebuit să mute rapid pe piaţa transferurilor. Radu a fost cea mai bună alegere" susţine Frisone.

"Este un portar tânăr, care cunoaşte foarte bine campionatul şi care avea nevoie de o nouă provocare după ce Genoa l-a transferat pe Perin. Cred că este un câştig mare pentru ambele tabere. Şi pentru Parma şi pentru Radu" ne-a mai declarat in exclusivitate, jurnalistul italian, Giuseppe Frisone.

Poate rămâne Radu definitiv al Parmei? Giuseppe explică: "Depinde mult de nivelul de performanţă pe care îl atinge. Sepe a fost un om important pentru Parma. Nu ştiu dacă ştiţi, dar este unul dintre portarii cu cele mai multe intervenţii per meci din Serie A! Antrenorul va avea o misiune dificilă când Sepe va fi şi el apt. Cred că D'Aversa şi colaboratorii săi sunt foarte pregătiţi şi vor decide ce e mai bine pentru Parma. Radu este momentan împrumutat până în iunie. Din câte ştiu, Inter nu îl va lăsa să plece, cei de acolo vor să-l păstreze din vară. Dacă există vreo oportunitate, Parma ar putea profita de ea, de ce nu?" ne-a mărturisit Giuseppe Frisone.

Unul dintre portarii buni şi constanţi din Serie A, Radu este descris de Frisone ca "un portar agil şi receptiv". În opinia jurnalistului italian, Ionuţ Radu "are în continuare probleme pe ieşiri şi la jocul cu piciorul". Cu toate acestea, Giuseppe Frisone îl vede unul dintre numele grele printre portarii din Serie A pe viitor: "Fără discuţie este unul dintre cei mai interesanţi portari din Serie A. Am toata convingerea că are o cariera minunată în faţă!" ne-a mai declarat, în exclusivitate, Giuseppe Emanuele Frisone de la ParmaLive.

Afla mai multe despre: ionuţ raduparma 

viewscnt
Articole similare