Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV // Avocatul lui Sebastian Colţescu povesteşte detalii neştiute din ancheta prin care a trecut arbitrul român: „I-au fost puse întrebări de tot felul”

EXCLUSIV // Avocatul lui Sebastian Colţescu povesteşte detalii neştiute din ancheta prin care a trecut arbitrul român: „I-au fost puse întrebări de tot felul”
Comentarii

Sebastian Colţescu (43 de ani) a trecut de primul hop la UEFA. Raportul de expertiză lingvistică a convins forul continental că arbitrul român nu a avut intenţia să jignească în scandalul de la meciul de Champions League dintre Başakşehir şi PSG.

Ancheta în care Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism a ajuns la final. Inspectorul desemnat de UEFA a terminat raportul, pe care urmează să-l înainteze Comisiei de Disciplină a forului continental. În acest raport, inspectorul UEFA notează că Sebastian Colţescu n-a folosit un limbaj rasist şi nu a avut o atitudine peiorativă. Însă nu tot raportul este în favoarea lui Sebastian Colţescu.



Contactat de Telekom Sport, avocatul lui Colţescu, Josep Vandellos, a declarat: „În acest caz a solicitat un raport de expertiză lingvistică să afle dacă expresia folosită pentru a-l identifica pe Webo avea conotaţii rasiste sau nu. S-au obţinut aceste probe, s-a făcut un raport şi acel raport a concluzionat că nu există insultă rasistă. Raportul îl am eu şi am avut ocazia să îl citesc, este extrem de clar şi foarte bine făcut, în sensul în care nu lasă niciun fel de dubiu asupra nu numai bunăvoinţa de către Colţescu şi din punct de vedere obiectiv că expresia respectivă nu constituie o insultă. Să nu credeţi că a fost ceva complicat, pentru că Sebi singura chestie pe care a făcut-o a fost să spună adevărul, cum a trăit el şi care a fost intenţia. Adevărul e că i-au fost puse întrebări de tot felul, dacă crezi că ai fi putut folosi o altă expresie, de ce ai folosit expresia respectivă. El şi-ar fi dorit să evite situaţia respectivă, dar discuţia a avut loc prin handsfree, deci este o discuţie privată care în condiţii normale nimeni nu ar fi auzit.  Probabil că dacă domnul Webo avea o pălărie roşie, Sebastian ar fi indicat uite, acela cu pălărie roşie. Din moment ce era singura persoană de rasă neagră aşezată de bancă într-un meci de Champions League, unde există o presiune extrem de mare şi nu se poate pierde nici un minut, cea mai rapidă metodă de a identifica a fost aceasta. Se putea folosi altă expresie, bineînţeles. El a ales-o pe aceasta. Se vorbeşte despre tot felul de consecinţe, una dintre ele este daca UEFA ar trebui să implementeze un cond de conduită pentru arbitri. Când cineva nu face decât să identifice pe cineva, folosindu-se de ceva care este evident.  adică cineva când este negru sau când cineva este alb sau când cineva când are o pălărie roşie sau este asiatic şi aceste expresii nu au conotaţii rasiste nu cred că trebuie să dăm mai multă importanţă.

 Primul meci pe care-l arbitrează Sebastian Colţescu după ce raportul preliminar de la UEFA l-a declarat nevinovat
Arbitrul Sebastian Colţescu va conduce la centru meciul FC Argeş - FC Viitorul, din etapa a XXIII-a a Ligii I.
El va fi ajutat de asistenţii Vasile Mariescu şi Adrian Popescu, iar rezervă va fi George Cătălin Găman. Observator de arbitri a fost desemnat Augustus Constantin. Partida va avea loc, vineri, de la ora 20,00, pe Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti.

Afla mai multe despre: sebastian coltescu 

viewscnt
Articole similare