Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | ”Bă, George, trebuie să mergi la psiholog”. Dezvăluirile făcute de Ţucudean după problemele cu inima: "Cum să nu mă gândesc când toată lumea mă întreabă?"

EXCLUSIV | ”Bă, George, trebuie să mergi la psiholog”. Dezvăluirile făcute de Ţucudean după problemele cu inima: "Cum să nu mă gândesc când toată lumea mă întreabă?"

Superliga

Comentarii

Atacantul lui CFR Cluj, George Ţucudean, recunoaşte că s-a luptat cu frica de a mai juca din nou fotbal, din cauza problemelor la inimă. Inclusiv în momentele în care încerca să se detaşeze, cei din jurul său se interesau de starea sa de sănătate.

  • George Ţucudean a moştenit de la tatăl său, Marius, care a fost şi el fotbalist, sindromul Wolff-Parkinson-White, o anomalie congenitală a activităţii cardiace, care măreşte pulsul inimii, dar la fel de bine îl poate opri. Tatăl său s-a retras din activitate la 27 de ani, în 1994, speriat după ce un baschetbalist de la Steaua, cu aceleaşi probleme, şi-a pierdut viaţa în acea perioadă.

Problemele sale au devenit insuportabile în perioada CFR Cluj, dar din nou, mentalul a reprezentat un factor determinat în alegerile sale. George Ţucudean este însurat, are doi copii, iar teama că şi-ar putea pierde viaţa l-a făcut întotdeauna să joace cu frâna de mână trasă. Multă lume se interesa de starea sa de sănătate, însă acest lucru nu-l putea ajuta să se detaşeze de problemă. Au existat cazuri de fotbalişti care şi-au continuat cariera cu astfel de probleme.

"Ţin minte că a venit Bogdan Mara şi mi-a zis ”Bă, George, trebuie să mergi la psiholog”. Şi i-am zis ”Bogdane, te rog frumos, lasă-mă cu spihologul”. Eram acolo la CFR în recepţie. Eram şi stresat aşa, oricine îmi spunea, toată lumea când ajungeam la stadion mă întreba; ”Ai mai simţit alea?”. Cum să nu mă gândesc când toată lumea şi acum când mă întâlnesc pe stradă mă întreabă ”Cum eşti cu inima?", a declarat fotbalistul celor de la CFR Cluj pentru Telekom Sport. 

George Ţucudean şi-a început cariera la UTA Arad, iar în ultimii 10 ani a evoluat pentru formaţii precum Dinamo Bucurşreşti, Standard Liege, Charlton Athletic, FCSB, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanţa şi CFR Cluj.

De asemenea, a bifat prezenţe pentru naţionalele U17, U19 şi U21 ale României. Are trei goluri marcate pentru naţionala de seniori, în 10 partide: cu Israle, Serbia şi Muntenegru, toate în deplasare.

 

Afla mai multe despre: george tucudeancfr cluj 

viewscnt
Articole similare