Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Bănel Nicoliţă, discurs în stilul lui Gigi Becali! I-a pus la punct pe actualii fotbalişti de la FCSB: "Bă, frate, trebuie să fiu criticat! Nu mai există respect"

EXCLUSIV | Bănel Nicoliţă, discurs în stilul lui Gigi Becali! I-a pus la punct pe actualii fotbalişti de la FCSB: "Bă, frate, trebuie să fiu criticat! Nu mai există respect"

FCSB

Comentarii

Fostul fotbalist important de la FCSB, Bănel Nicoliţă (35 de ani), a încercat să explice ce s-a schimbat la echipa finanţată de Gigi Becali, faţă de când activa el în club. Patronul-jucător de la CS Făurei a avut câteva mesaje clare pentru vedetele de la FCSB.

Deşi a fost impresionat de startul de sezon al echipei, Bănel le-a transmis jucătorilor de la FCSB că trebuie să accepte criticile lui Gigi Becali: 

"Da, e ok. Şi anul trecut nu a fost cine ştie ce, au schimbat foarte mulţi jucători, a fost foarte multă presiune pe jucători, jucătorii nu sunt obişnuiţi când vin în Ghencea cu presiunea asta. Când câştigi 20.000 de euro, trebuie să-ţi asumi un risc maxim. Bă, frate, trebuie să fiu criticat! Când joc bine, merit să fiu lăudat, când joc slab, trebuie să fiu criticat! La revedere, trebuie să-mi asum. Când mă critică, să bag capul în pământ! Nu! Când ajungi la Steaua, eşti fotbalist. E cel mai titrat club la care orice copil de pe stradă vrea la Steaua. 

(n.r. - De ce mulţi se pierd pe drum cand ajung la Steaua?) Pentru că nu pot să accepte criticile sau să răspundă la presiune, până la urmă e presiune la Steaua. Dacă pierzi un meci, toată lumea (n.r. - dă din mâini ca un topor). Când câştigi...", a declarat Bănel Nicoliţă pentru Telekom Sport. 

Bănel Nicoliţă: "Acum nu mai există respect"

Fostul fotbalist cu patru trofee la FCSB, dintre care două titluri de campion, a făcut o paralelă cu perioada în care el a activat în club şi a ajuns la concluzia că acum nu mai există respect, nici unitate de grup:

"Noi am fost o familie! Şi când spun familie, familie! Am fost toţi uniţi, după fiecare antrenament, dar nici nu ne sunam, mergeam toţi la Trattoria şi mâncam, toţi, nu ne vorbeam.  asta înseamnă să te simţi... şi în teren, ştia Dică ce făceam eu. Când primea Dică mingea, deja plecam. Aveam nişte automatisme care se creează prin unitate. 

(n.r. - Acum de ce nu mai e aşa?) Sunt mulţi jucători noi, unii vin şi joacă 3-4 luni, vin alţii. Dacă nu se creează un grup... Şi noi am avut 14 mecuri când am câştigat cu Lăcătuş. 14 meciuri şi eram doar 13 jucători, două rezerve Baciu şi Cristocea. 

Noi am fost o familie unită, oriunde mergeam nu se auzea nimic, oriunde mergeam, mergem cu toţii, nu se discuta. Să se lovească unul la antrenamente şi să spună <<Bă, de ce m-ai lovit? >> Se ridica în secunda unu. Să-i spună lui Dică sau lui Rădoi? Niciodată! Pentru că aveam respect faţă de jucători. Acum nu mai există respect, zice <<Bă, ai venit să mă loveşti pe mine?>> <<Eu sunt Maradona!>> <<Bă, eşti nebun?>>  Asta e diferenţa în ziua de azi", a mai spus Nicoliţă.  

Bănel Nicoliţă a făcut parte din generaţia UEFAntastică a FCSB, când a ajuns cu roş-albaştrii până în semifinalele Cupei UEFA şi jucat în grupele Ligii Campionilor. Real Madrid, Olympique Lyon şi Dinamo Kiev au fost adversarele FCSB în grupa din UCL.

Ofertă din Liga 1 pentru Bănel Nicoliţă, la 35 de ani. Clubul i-a pus pe masă un contract de 4.000 de euro fostului jucător de la FCSB

Afla mai multe despre: banel nicolitagigi becalifcsb 

viewscnt
Articole similare