Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Basarab Panduru, impresionat de un jucător care s-a transferat la Craiova, deşi putea să plece în străinătate: ”A ales perfect!”

EXCLUSIV | Basarab Panduru, impresionat de un jucător care s-a transferat la Craiova, deşi putea să plece în străinătate: ”A ales perfect!”

Superliga

Comentarii

Basarab Panduru laudă decizia lui Alexandru Cicâldău, care, în vara lui 2018, a ales să se transfere la Universitatea Craiova, în loc să plece în străinătate, de unde avea oferte. Analistul Telekom Sport spune că acest pas l-a ajutat să se dezvolte.

În vara lui 2018, Alexandru Cicâldău a ales să se transfere de la Viitorul la Universitatea Craiova. Mijlocaşul central doar ce împlinise 21 de ani, era jucător de bază la Viitorul şi era urmărit de mai multe echipe. Însă Cicâldău a mers la Craiova.

Panduru îl laudă pe Cicâldău că a ales să se transfere la Craiova: ”A ales perfect”

La Craiova, Alex Cicâldău a continuat să crească, mai ales că echipa din Bănie are un stil ofensiv, care îi convine. Mijlocaşul de 23 de ani a impresionat şi la naţionala U21, alături de care a ajuns în semifinalel Campionatului European de Tineret 2019. Atunci, a fost printre cei mai buni jucători ai României. Între timp, a ajuns în naţionala de seniori.

Alex Cicâldău are şi în acest sezon un parcurs excelent. Internaţionalul român a marcat deja de şase ori pe Craiova, deşi este mijlocaş central. Are tot atâtea goluri cât Elvir Koljic, care s-a accidentat însă foarte grav. Ultimul gol reuşit de Cicâldău a fost în victoria cu 2-1 în faţa lui UTA Arad, în etapa care s-a încheiat.

Basarab Panduru spune că un moment decisiv pentru cariera lui Alexandru Cicâldău a fost atunci când a ales să se transfere la Universitatea Craiova:

”Cicâldău este un jucător care, după părerea mea, a ales perfect! A plecat de la Viitorul nu în străinătate, a plecat la Craiova, unde a făcut saltul spre jucătorul care este în momentul acesta, un jucător în primul rând foarte eficient. Este jucătorul care, în ultimul an, anul trecut şi anul ăsta, marchează 20 de goluri, 14 goluri anul trecut şi 6 goluri are în momentul ăsta, sunt 20 de goluri marcate”, a comentat Basarab Panduru la Telekom Sport. 

97 de meciuri, 27 de goluri şi 18 assist-uri are Alex Cicâldău în tricoul Craiovei. Cifre excelente pentru un mijlocaş central. 

Urmează transferul în străinătate? Cicâldău este urmărit de mai multe echipe

Alex Cicâldău este în continuare curtat de mai multe echipe din străinătate, mai ales că a continuat să-şi dezvolte calităţile. În vară, mijlocaşul Universităţii Craiova a fost subiectul unor negocieri cu Sampdoria. Însă, potrivit presei din Italia, Craiova a cerut 10 milioane de euro în schimbul transferului, în timp ce Sampdoria ar fi vrut să plătească în jur de 4,5 milioane de euro. 

Însă finalul acestui sezon ar putea însemna următorul pas în cariera lui Alex Cicâldău, care are şanse bune să se transfere în străinătate. 

Afla mai multe despre: cicaldau 

viewscnt
Articole similare