Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Becali a vrut să dea lovitura, Piţurcă l-a îndemnat să o refuze pe FCSB: ”L-am sunat şi i-am cerut sfatul”

EXCLUSIV | Becali a vrut să dea lovitura, Piţurcă l-a îndemnat să o refuze pe FCSB: ”L-am sunat şi i-am cerut sfatul”

Stranieri

Comentarii

Alex Maxim povesteşte într-un interviu pentru Telekom Sport despre momentul în care s-a transferat de la Pandurii la VfB Stuttgart. Internaţionalul român era atunci dorit cu insistenţă de FCSB, dar Victor Piţurcă l-a sfătuit să meargă în Bundesliga.

În sezonul 2012-2013, Alex Maxim a fost unul dintre jucătorii pentru care Gigi Becali a insistat extrem de mult. Mijlocaşul avea atunci 22 de ani, era legitimat la Pandurii şi impresiona prin tehnica sa peste medie. Maxim a fost foarte aproape să semneze cu FCSB, dar până la urmă a prins un contract în străinătate, aşa cum îşi dorea.

Cel care l-a sfătuit să refuze ofertele din Liga 1 şi să plece la VfB Stuttgart a fost Victor Piţurcă, cel care era atunci selecţioner al României şi care l-a chemat pe Maxim pentru prima dată la naţionala de seniori:

”În perioada respectivă au fost alte oferte din ţară, cred că toată lumea ştie. Din câte ştiu, de la cei de la Steaua am avut ofertă. Însă stând afară 4 ani de zile, la Espanyol, şi văzând ceea ce se întâmplă afară, mi-am dorit foarte mult să mă întorc în străinătate şi să prind un contract afară. Şi sincer să fiu aveam încredere că pot realiza lucrul acesta. Chiar eram foarte încrezător şi eram într-un moment în care psihic eram foarte bine şi îmi doream să mă întorc în străinătate.

A fost curios, chiar înainte de a semna ştiu că a fost meciul celor de la Stuttgart cu Steaua pe Naţional Arena, în care a câştigat cu 5-1 şi eram fascinat, adică în perioada respectivă Stuttgart era un club care juca an de an în Champions League, în Europa League, erau într-o perioadă foarte bună.



Mi-aduc aminte că eram în cantonament cu echipa naţională în Marbella, erau ultimele zile de transfer, 29-30 ianuarie, nu prea mai aveam speranţe că voi pleca în perioada aceea de transferuri, deşi îmi doream foarte mult. Am primit un telefon de la agentul meu şi mi-a spus că a doua zi dimineaţă urmează să plec în Germania pentru a face vizita medicală şi a semna cu cei de la Stuttgart. Am avut o persoană în Germania care l-a pus în contact pe agentul meu cu antrenorii, cu directorul sportiv, antrenorilor le-a plăcut foarte mult de mine.

S-a petrecut totul extrem de repede, acum eram în cantonament, eram în cameră cu Gicu Grozav, discutam despre cu totul şi cu totul alte lucruri şi am primit un telefon, mi-a trebuit ceva timp să realizez ce se întâmplă. Nu ştiu decât că a doua zi eram în avion. După ce am primit telefonul, am fost să vorbesc cu domnul Piţurcă, să-i cer şi dânsului sfatul şi ştiu că a doua zi dimineaţă eram în avion spre Germania, iar seara, târziu, în ultima zi de transferuri am semnat contractul.

Am semnat contractul, după aia m-am întors la echipa naţională pentru că eram în cantonament, m-am întors în Germania direct din cantonament după vreo 10 zile. Îmi aduc aminte primele zile că nu cred că am scos vreun cuvânt prima săptămână în vestiar”,
a declarat Alex Maxim pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: alexandru maximromaniamainzvfb stuttgart 

viewscnt
Articole similare