Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | BOMBĂ înainte de play-off: "CFR are o problemă serioasă: le lipsesc câteva milioane bune". Lotivura grea pe care o poate primi campioana

EXCLUSIV | BOMBĂ înainte de play-off: "CFR are o problemă serioasă: le lipsesc câteva milioane bune". Lotivura grea pe care o poate primi campioana

Superliga

Comentarii

CFR Cluj a intrat în play-off din postură de lider al Ligii 1, iar ardelenii sunt văzuţi de specialişti drept principalii favoriţi la câştigarea titlului în România.

Totuşi, la gruparea ardeleană nu toate lucurile sunt roz, iar totul pleacă de la anumite probleme financiare ale patronului Neluţu Varga, susţin surse Telekom Sport. CFR e pusă în situaţia de a se autosusţine, iar ratarea calificării în grupele cupelor europene în acest sezon a a produs o gaură în buget.

"CFR are o problemă serioasă pentru că ei au investit ca să iasă din insolvenţă, au investit pentru a face lot de jucători şi nu s-au calificat nici măcar in Europa League şi le lipesc câteva milioane bune", susţin surse federale pentru Telekom Sport.

Concret, CFR ar avea în acest moment datorii curente, care dacă nu vor fi achitate la timp se pot traduce în pierderea licenţei necesară pentru a juca în cupele europene şi, în cel mai rău caz, în faliment. Motivul? CFR se află în acest moment sub incidenţa legei insolvenţei, care precizează că orice datorie acumulată în următorii cinci ani după ieşirea din insolvenţă permite creditorului să ceară direct falimentul, pentru recuperarea banilor.

Acesta ar fi cel mai negru scenariu şi e greu de crezut că se va ajunge până aici, dar e clar că CFR nu-şi mai permite încă un sezon ratat în cupele europene.

Problemele de la CFR au fost evidenţiate şi de situaţia posibilei reveniri a lui Dan Petrescu în această iarnă. Bursucul ar fi fost dispus să lucreze din nou la CFR, însă oferta clujenilor a fost una prea mică pentru a putea fi luată în calcul de tehnicianul de 52 de ani. În plus, o condiţie a acestuia era ca salariile jucătorilor să fie aduse la zi.

Despre anumite probleme financiare ale CFR-ului au vorbit în ultimele luni inclusiv oameni de fotbal din Liga 1, iar finanţatorul FC Botoşani, Valeriu Iftime, vorbea recent despre o "gaură" de aproape 5 milioane de euro în bugetul campioanei.

Dinamo şi Gaz Metan, şi ele în pericol

Sub incidenţa legii insolvenţei intră alte două cluburi din Liga 1, Dinamo şi Gaz Metan, care au ieşit recent din insolvenţă şi orice datorie acumulată poate reprezenta un risc.

TRANSMISIUNI ETAPA 1 PLAYOFF / PLAYOUT

Vineri, 8 martie

Ora 20.30 Dinamo Bucureşti - Dunărea Călăraşi - Telekom Sport 1

Sâmbătă, 9 martie

Ora 13.00 Hermannstadt - Gaz Metan Mediaş - Telekom Sport 3

Ora 20.15 CFR Cluj - Sepsi Sf. Gheorghe  - Telekom Sport 1

Duminică, 10 martie

Ora 17.30 Politehnica Iaşi - FC Voluntari - Telekom Sport 3

Ora 20.30 Universitatea Craiova - Astra Giurgiu - Telekom Sport 3

Luni, 11 martie

Ora 17.30 FC Botoşani - Concordia Chiajna  - Telekom Sport 1

Ora 20.30 FCSB - FC Viitorul - Telekom Sport 1

Afla mai multe despre: cfr cluj,  

viewscnt
Articole similare