Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | ”Budescu putea să fie printre cei mai buni din Europa. L-am propus de multe ori la FCSB!” Ce l-a tras în jos

EXCLUSIV | ”Budescu putea să fie printre cei mai buni din Europa. L-am propus de multe ori la FCSB!” Ce l-a tras în jos

FCSB

Comentarii

Valeriu Răchită, cel care a contribuit la formarea lui Constantin Budescu, susţine că atacantul FCSB-ului ar fi putut juca într-un campionat mult mai puternic, dacă s-ar fi maturizat mai devreme. Răchită susţine că l-a propus de mai multe ori la FCSB, dar a fost refuzat inclusiv de Piţurcă.

Constantin Budescu s-a format la Petrolul Ploieşti, acolo unde a fost promovat de Valeriu Răchită. Între timp, internaţionalul român a ajuns la 28 de ani şi a fost ales fotbalistul anului în România. Răchită este de părere că Budescu are suficient talent pentru un campionat foarte puternic, dar s-a maturizat târziu:

”(n.r. întrebat cum s-a simţit că un jucător format de el a fost ales fotbalistul anului în România) Mândru, ăsta este cuvântul. L-am felicitat, i-am spus că în sfârşit a ajuns şi el fotbalist şi i-am reproşat că, la 19-20 de ani, nu avea mintea de acum, seriozitatea de acum. Dacă o avea, ajungea într-un campionat puternic, poate chiar în Anglia, Spania şi era mai sus din punct de vedere al carierei”, a declarat Răchită pentru Telekom Sport.

Întrebat ce l-a ţinut pe Budescu pe loc, Răchită a fost direct: ”Budi este un boem, un jucătoare care joaca fotbal de plăcere, îl cunosc de la 16 ani. Asta! Probabil faptul că nu s-a născut neamţ, pentru că dacă era neamţ şi avea talentul lui, probabil era unul dintre cei mai buni din Europa”.

Valeriu Răchită spune că, de-a lungul timpului, l-a propus de mai multe ori la FCSB. Dar a fost refuzat de fiecare dată. Până la urmă, Budescu a ajuns la FCSB în vara lui 2017, într-o tranzacţie în care Astra a primit 750.000 de euro:

”Eu, de câte ori se schimba antrenorul la Steaua, eu îl contactam şi îl propuneam pe Budescu. Chiar doi dintre ei îmi spuneau că ”m-ai omorât”. Unul dintre ei, Victor Piţurcă, şi tot îi propuneam... ”lasă-mă cu copilul tău!” Până am ajuns secund al naţionalei şi Piţurcă l-a chemat, a văzut calitate în antrenamente şi jocuri şi şi-a dat seama că Budescu este jucătorul de care naţionala are nevoie. A venit un neamţ (n.r. Christoph Daum), din păcate, să-şi dea cu părere că Budescu nu e fotbalist”, a mai spus Răchită.

Afla mai multe despre: valeriu rachitafcsbbudesculiga 1 

viewscnt
Articole similare