Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Buget incredibil de mare pentru o echipă din România pentru a visa la grupele Ligii Campionilor: "Minim 25 de milioane de euro”

EXCLUSIV | Buget incredibil de mare pentru o echipă din România pentru a visa la grupele Ligii Campionilor: "Minim 25 de milioane de euro”

Liga 1

Comentarii

Ce buget ar trebui să aibă o echipă din România pentru a intrat în grupele Ligii Campionilor? Gică Hagi a analizat situaţia actuală din fotbalul mondial şi spune că o echipă ar trebui să-şi permită cheltuieli de peste 25 de milioane de euro, pentru a intra în grupele celei mai presigioase competiţii pentru cluburi.

România n-a mai avut echipă în grupele Ligii Campionilor din 2013, când FCSB a reuşit să se califice după ce a trecut în play-off de Legia Varşovia. De atunci, nicio altă echipă din Liga 1 n-a mai reuşit să intre în grupele Champions League. Gică Hagi, unul dintre cei mai mari specialişti din România, a fost întrebat despre bugetul pe care ar trebui să-l aibă o echipă din România, pentru a putea visa la această performanţă.

Ce buget ar trebui să aibă o echipă din România pentru a intrat în grupele Ligii Campionilor

UEFA oferă echipelor din grupele Ligii Campionilor bonusuri incredibil de mari pentru nivelul fotbalului din România, dar este nevoie şi de investiţii masive pentru a ajune acolo. Invitat la Telekom Sport, Gică Hagi a fost întrebat de moderatorul Silviu Tudor Samuilă despre bugetul pe care ar trebui să-l aibă un club din Liga 1 pentru a spera la grupele Ligii Campionilor:

”(Ce trebuie făcut ca să avem din nou echipă în Champions League) Buget minim de 25 de milioane. Până nu avem acest lucru, trebuie să uităm de Champions League. Minimul e ăsta, părerea mea, ca să putem să ne luptăm cu ei”, a comentat Gică Hagi pentru Telekom Sport. 

Ce spun statisticile. O echipă are nevoie de un buget consistent pentru a intra în grupe

Statisticile arată că un club are nevoie de un buget consistent pentru a intrat în grupele Champions League. Din 2016 până în prezent, doar cinci echipe cu un buget mai mic de 20 de milioane de euro au reuşit să pătrundă în grupele competiţiei, ceea ce confirmă că este nevoie de investiţii pentru această performanţă. De asemenea, o singură echipă a reuşit să pătrundă în grupe având un buget mai mic de 10 milioane de euro, Maribor, 2017.

  • În 2016, Legia Varşovia a fost echipa din grupele Ligii Campionilor care a avut cel mai mic buget: 20 de milioane de euro
  • În 2017, Maribor a dat lovitura. A intrat în grupe cu un buget de doar 8 milioane de euro. Al doilea cel mai mic buget din grupele Ligii l-a avut APOEL, 18 milioane de euro
  • În 2018, echipa cu cel mai mic buget din grupele Ligii Campionilor a fost Viktoria Plzen, 20 de milioane de euro.
  • În 2019, Steaua Roşia a fost echipa cu cel mai mic buget, aproximativ 20 de milioane de euro.
  • În 2020, echipa cu cel mai mic buget din Liga Campionilor este FC Midtjylland, aproximativ 16 milioane de euro. 

Ce buget a avut ultima echipă din România care a intrat în grupele Ligi Campionilor

România n-a mai avut în ultimii şapte ani echipă în grupele Ligii Campionilor. Ultima reprezentantă a fost FCSB, în 2013, când a fost repartizată într-o grupă cu Chelsea, Schalke şi FC Basel. FCSB a terminat atunci pe ultimul loc în grupă, cu doar 3 puncte acumulate.

Însă, pentru a pătrunde în grupe, FCSB a beneficiat atunci de un buget de aproximativ 16 milioane de euro. 

 

viewscnt
Articole similare
Momente cumplite la Roma. Simona s-a accidentat groaznic si a iesit plangand de pe teren. Romanca...