Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | "Cadoul" lui Contra după o campanie de vis! Puştii care vor face saltul la naţionala mare mai repede decât se aşteptau

EXCLUSIV | "Cadoul" lui Contra după o campanie de vis! Puştii care vor face saltul la naţionala mare mai repede decât se aşteptau

Echipa națională

Comentarii

Selecţionata României de tineret va participa din nou la un turneu final după 21 de ani de aşteptare, iar în jurul echipei condusă de Mirel Rădoi s-a creat o emulaţie fantastică din care fotbalul românesc va avea cu siguranţă de câştigat.

Generaţia U21 a României merge la Euro 2019 cu obiectivul declarat să câştige turneul, iar ulterior să facă pasul în "bloc" spre naţionala mare.

Remarcaţii lui Contra, direct la naţionala mare

Pentru câţiva din componenţii echipei de tineret saltul va veni mai repede decât se aşteptau. Din informaţiile Telekom Sport, selecţionerul Cosmin Contra intenţionează să cheme la următoarea acţiune a naţionalei, dubla cu Lituania şi Muntenegru, din 17 şi 20 noiembrie, mai mulţi jucători din naţionala U21.



Vizaţi sunt jucătorii care joacă pe posturile considerate deficitare în acest moment de Contra şi staff-ul său.

Mai exact, printre cei aflaţi în pole-position să facă pasul la echipa mare sunt jucătorii care evoluează pe postul de fundaş central, mijlocaş central şi atacant.

Contra are cele mai mari probleme în defensivă, acolo de unde lipsesc accidentaţii Bălaşa, Grigore şi Chiricheş, în timp ce Tamaş e suspendat după eliminarea cu Serbia, iar Moţi şi Găman nu mai intră în vederile selecţionerului.

Astfel, alături de Ionuţ Nedelcearu - şi el component al echipei U21, care a fost convocat şi pentru dubla cu Lituania şi Serbia - la naţionala mare va apărea şi Alexandru Pascanu (20 de ani), care a jucat în toate partidele din campania de calificare la Euro 2019 U21. Paşcanu nu a apucat să debuteze pentru echipa de seniori a lui Leicester, însă este unul dintre cei mai apreciaţi jucători din academia fostei campioane a Angliei.

Din linia mediană vor lipsi cu siguranţă Pintilii (accidentat) şi Răzvan Marin (suspendat pentru meciul cu Lituania), iar staff-ul lui Contra va chema cel puţin un jucător de la tineret. Favorit e în acest moment Alexandru Cicâldău, însă în cărţi e şi Dragoş Nedelcu. Ambii au apucat să debuteze în naţionala de seniori şi au făcut chiar cuplu în centrul liniei mediene, la partida cu Chile, din luna mai.

Printre "norocoşi" se va număra şi George Puşcaş. Atacantul de 22 de ani a impresionat în campania de calificare şi va veni la echipa de seniori să completeze o linie ofensivă în care greul a fost dus până acum de Ţucudean şi Keşeru.

Vârful lui Palermo profită şi de situaţia lui Florin Andone. Atacantul lui Brighton a fost chinuit de o accidentare în startul acestui sezon şi debutul său la gruparea din Premier League s-a amânat.

6 goluri a înscris Puşcaş în campania de calificare la Euro 2019, fiind folosit în opt din cele 10 partide

Afla mai multe despre: romanianationalaatactineretsaltul la echipa mare 

viewscnt
Articole similare