Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Campioana CFR Cluj nu a umblat la salariile jucătorilor. "Sunt ceva restanţe, dar nu cred că sunt probleme. Echipa aceasta a produs nişte bani"

EXCLUSIV | Campioana CFR Cluj nu a umblat la salariile jucătorilor. "Sunt ceva restanţe, dar nu cred că sunt probleme. Echipa aceasta a produs nişte bani"

CFR Cluj

Comentarii

Fotbalul european a fost paralizat de criza pandemică, iar cluburile şi-au construit strategia pentru următoarea criză anunţată de specialişti, cea financiară. Patronii de cluburi din România au făcut apel la precauţie şi apelat la tot felul de modalităţi de a salva bugetul, fie că a fost vorba de tăieri salariale, şomaj sau rezilieri de contracte. Momentan, nu este şi cazul celor de la CFR Cluj.

Criza pandemică de coronavirus va da peste cap o bună parte a economiei globale, iar acest lucru începe deja să se simtă pe pieţele financiare. Va dura o perioadă bună de timp până totul va reveni la normal, iar până atunci bugetele echipelor vor fi înocmite în sistem de avarie, cu foarte mare tact şi precauţie. Asta dacă nu se doreşte intrarea clubulurilor în faliment, aşa cum se preconizează cazuri şi în Liga 1.

Conducătorii de pe prima scenă a fotbalului românesc au răspuns prompt predicţiilor specialiştilor financiari şi au luat măsurile ce se cuveneau din timp. De exemplu, Gigi Becali a redus salariile la FCSB la jumătate, cluburi precum Poli Iaşi, FC Hermannstadt sau Gaz Metan Mediaş au băgat toţi angajaţii în şomaj tehnic, Gheorghe Hagi a redus şi el salariile la Viitorul, iar lui Jaques Zoua i-a reziliat contractul, iar Ioan Niculae şi-a ameninţat jucătorii că dacă nu acceptă înjumătăţirea salariilor nu îşi vor primi restanţele. Fiecare cu metoda lui.

La această oră, campioana României, CFR Cluj, se înscrie în lista scurtă de echipe care nu a luat nicio decizie care să afecteze salariile jucătorilor, alături de Universitatea Craiova şi Sepsi.

"Nu am fost anunţaţi de nimeni. Cred că ar fi cel mai bine să se vorbească cu fiecare jucător în parte, să revenim la antrenamente şi vom vedea. E clar că este o perioadă foarte grea. Este un moment în care toţi ar trebui să lăsăm de la noi şi n-ar fi corect să piardă doar clubul. Hai să vedem când va fi reluat campionatul, dacă se va mai juca pe teren şi când se va intra pe un făgaş normal. Sunt ceva restanţe, dar nu cred că în momentul de faţă sunt probleme. Echipa aceasta a produs nişte bani. Poate aş fi câştigat bani mai mulţi în altă parte, dar ştiţi că banii nu sunt totul în ziua de azi şi în fotbal. Dacă câştigam acolo un salariu mai mare decât la CFR Cluj, poate nu mă simţeam la fel de bine sau nu aveam aceleaşi evoluţii. Depinde foarte mult de mult, de anturaj, de cum te integrezi într-o anumită echipă şi cred că am făcut o alegere bună. Aici mă simt ca acasă", a declarat jucătorul celor de la CFR Cluj, Ciprian Deac, pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare