Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Când vom mai avea o echipă în Liga Campionilor? Gică Hagi are răspunsul: "Fără acest lucru trebuie să uităm de Champions League"

EXCLUSIV | Când vom mai avea o echipă în Liga Campionilor? Gică Hagi are răspunsul: "Fără acest lucru trebuie să uităm de Champions League"
Comentarii

Gică Hagi a dat verdictul despre o nouă posibilă participare a României în grupele Champions League. "Regele" e de părere că un club din Liga 1 are nevoie de un buget de cel puţin 25 de milioane de euro.

Cum putem avea o echipă în Champions League

România nu a mai avut o echipă în Champions League din sezonul 2013-2014, atunci când FCSB a fost în grupeă cu Chelsea, Schalke şi Basel. Gică Hagi crede că fără un buget consistent, un club din România nu mai poate ajunge în Liga Campionilor:

"E nevoie de un buget de minimum 25 de milioane de euro. Până nu avem acest lucru, trebuie să uităm de Champions League. Asta e părerea mea, ca să putem să ne luptăm cu ei. 

Ca să ajungi sus, ai nevoie de echipe, ca să îţi faci o cotă. Ce pretenţii să aveţi ca să avem jucători mari, când noi plătim 5.000 salariu? Şi vrem ca aceşti jucători să fie experimentaţi, când noi nu mai mergem în cupele europene", a declarat Gică Hagi pentru Telekom Sport. 

Gică Hagi a cerut ca o echipă din România să fie în grupele Champions League

În trecut, Gică Hagi a avut un mesaj către UEFA, prin care a cerut sprijin în privinţa echipelor din estul Europei:

”Trebuie să ne ducem la cei de afară. Să facem un grup şi să mergem la UEFA, să întrebăm de ce noi nu avem nicio echipă în grupele Champions League. Atât aş întreba. Alţii au patru echipe direct în grupe, fără calificări, şi noi niciuna. Le faceţi doar din creion? Aruncaţi-ne, tată, în lume a şaptea.

De ce Romania, Bulgaria, Serbia să nu aiba o echipă în grupe? Să primim 30 de milioane de euro, să putem să investim, să plătim şi noi salarii mari. Sunt echipe cu buget de 500 de milioane de euro, iar noi nu putem ajunge nici la 10 milioane. Cum să ne batem? Domnilor, cu ce să ne batem? Explicaţi-mi voi, cum? Ele au ajuns la un miliard şi voi vreţi să ne batem cu ele”, a răbufnit Gică Hagi.

Afla mai multe despre: gica hagichampions leagueliga campionilor 

viewscnt
Articole similare