Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Care e stilul de joc al lui Mirel Rădoi la naţionala României! Ce i-a recunoscut unui antrenor român: "Nimeni n-a făcut asta"

EXCLUSIV | Care e stilul de joc al lui Mirel Rădoi la naţionala României! Ce i-a recunoscut unui antrenor român: "Nimeni n-a făcut asta"
Comentarii

Antrenorul lui ASU Poli Timişoara, Dan Alexa, a aflat direct de la sursă care e stilul de joc al selecţionerului naţionalei României, Mirel Rădoi.

"Ce încearcă să facă Rădoi nu a făcut nimeni până acum"

Mirel Rădoi a recunoscut că se gândeşte să plece de la naţionala României, după înfrângerea cu 3-2 în faţa Armeniei. Totuşi, selecţionerul primeşte susţinere din partea altor tehnicieni, care văd o schimbare la nivelul primei reprezentative. 

"Încearcă să schimbe filosofia fotbalului românesc, chiar dacă depinde de rezultate. Într-o discuţie cu Rădoi... Filosofia lui e axată pe posesie, să aibă mingea, să atace, să facă pressing. Dacă găseşte un echilibru, eu cred că va ajunge un antrenor foarte bun. 

Citesc comentariile foştilor selecţioneri, pentru că eu doar pe ei îi văd în măsură să răspundă. Simt că oamenii l-au linşat pe Rădoi. E un rezultat ruşinos, a greşit schimbările, dar ce încearcă să facă nu a făcut nimeni până acum, indiferent că selecţionerul s-a numit Christoph Daum sau alţi selecţioneri, cu tot respectul pentru ei, că sunt imenşi. Rădoi trebuie sprijinit. Se face schimbul de generaţii şi mi-aş dori să continue", a declarat Dan Alexa pentru Telekom Sport. 

Dan Alexa: "Acolo avem o problemă"

"Cred că avem o problemă la nivelul fundaşilor centrali. Chiricheş vine după o accidentare, nu are continuitate în ultimii ani. Toşca e un jucător care a fost la PAOK. Acolo a fost examenul lui de maturitate, nu s-a impus. A fost şi la Betis şi nu s-a impus. Cred că aici am suferit, am pierdut duelurile unu la unu şi au avut viteză mare în benzi. Niţă a fost incredibil, e un câştig imens. 

Dacă i-aş reproşa ceva lui Mirel Rădoi, i-aş reproşa că ar trebui să existe un echilibru. Sunt jucători adverşi care îţi pot anula repede calitatea şi îţi pot pune probleme. Mirel nu trebuie schimbat", a mai spus "Chirurgul". 

În interviul acordat Telekom Sport, Dan Alexa a dezvăluit că selecţionerul Armeniei putea antrena naţionala României. În cele din urmă, FRF a ales alt antrenor.

Naţionala României e pe locul al patrulea în grupa J, cu trei puncte, la egalitate cu Islanda. De cealaltă parte, Joaquin Caparros a dus-o pe Armenia pe primul al grupei, cu nouă puncte, peste Macedonia de Nord, locul secund, şi Germania, locul al treilea, ambele cu şase puncte. 

 

Afla mai multe despre: mirel radoidan alexaechipa nationala a romanieiromania 

viewscnt
Articole similare