Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce datorii a acumulat Dinamo de când a fost preluată de Pablo Cortacero. Suma este uriaşă pentru Liga 1: ”Insolvenţa cred că va fi groaznică”

EXCLUSIV | Ce datorii a acumulat Dinamo de când a fost preluată de Pablo Cortacero. Suma este uriaşă pentru Liga 1: ”Insolvenţa cred că va fi groaznică”

Superliga

Comentarii

Datoriile lui Dinamo aproape că s-au dublat de când clubul a fost preluat de Pablo Cortacer&Co. Ioan Andone susţine că acestea ar fi atins pragul de 7-8 milioane de euro şi este de părere că o eventuală insolvenţă ar fi mult mai dură pentru Dinamo.

Dinamo a fost preluată în vară de un fond de investiţii reprezentat de Pablo Cortacero şi atunci s-au făcut promisiuni entuziasmante. Au trecut câteva luni şi promisiunile au rămas doar pe hârtie. Dinamo suferă atât din punct de vedere sportiv, unde se află e locul 15 din 16 în Liga 1, cât şi financiar. Ioan Andone susţine că s-au acumulat datorii uriaşe în această perioadă.

Ce datorii a acumulat Dinamo în perioada Pablo Cortacero

La începutul acestui sezon, Dinamo a fost cea mai activă echipă din Liga 1 pe piaţa transferurilor. În Ştefan cel Mare au venit jucători pe salarii foarte mari pentru nivelul din România. Însă noii proprietari ai lui Dinamo au tot întârziat să vireze banii promişi la începutul sezonului, când se vorbea despre 10 milioane de euro.

În toată această perioadă în care investiţiile au lipsit, Dinamo a acumulat datorii uriaşe. Ioan Andone susţine că ar fi vorba despre 7-8 milioane de euro. Datoria este de aproape două ori mai mare faţă de momentul în care clubul a fost preluat de spanioli. Pe anul fiscal 2019, Dinamo figura cu o datorie de 4 milioane de euro.

Ioan Andone este de părere că insolvenţa ar fi o soluţie extrem de dură pentru club, deoarece acum n-ar mai avea cine să plătească datoriile impuse de un eventual plan de redresare:

”Insolvenţa cred că va fi groaznică, una a fost cealaltă, în care Negoiţă a băgat echipa în insolvenţă şi a plătit datoriile, alta e acum. Datoriile sunt mult mai mari, din ce am înţeles. Un buget de 500.000 euro pe lună net pentru jucători este enorm! Cred că s-au strâns 7-8 milioane pe care nu ştiu cine va avea curajul să preia Dinamo. E o chestie extrem de dificilă, rezilierea contractelor jucătorilor aduşi, aducerea lor la sume mai mici şi cei care vor să rămână”, a spus Ioan Andone pentru Telekom Sport.

Datorii uriaşe la Dinamo. Urmează o nouă insolvenţă?

Dinamo a mai trecut printr-o insolvenţă. În 2014, când clubul doar ce fusese preluat de Ionuţ Negoiţă, Dinamo a trecut printr-un proces de reorganizare după ce acumulase datorii de 17 milioane de euro. Faţă de alte cazuri de insolvenţă, Dinamo a reuşit să traverseze cu bine acea perioadă. Echipa a rămas în Liga 1, şi-a achitat datoriile impuse de planul de organizare şi după numai un an a ieşit din insolvenţă.

Acum, situaţia este mult mai delicată, crede Ioan Andone, pentru că n-ar mai avea cine să plătească datoriile.

Afla mai multe despre: ioan andone 

viewscnt
Articole similare