Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce probleme sunt la noul stadion Arcul de Triumf. Aici ar fi trebuit să se dispute meciul de rugby România - Belgia

EXCLUSIV | Ce probleme sunt la noul stadion Arcul de Triumf. Aici ar fi trebuit să se dispute meciul de rugby România - Belgia

Rugby

Comentarii

La noul stadion Arcul de Triumf sunt probleme cu formalităţile pentru preluarea arenei, motiv pentru care meciul naţionalei de rugby a României cu Belgia (7 februarie) a fost mutat la Craiova. Momentan, noul stadion Arcul de Triumf este blocat între Compania Naţională de Investiţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Cel mai probabil, procedura a fost întârziată din partea MTS deoarece noul Guvern a depus jurământul abia pe 23 decembrie 2020.

Finalizarea stadionului Arcul de Triumf a fost foarte aşteptată, mai ales de suporterii şi jucătorii naţionalei de rubgy a României. Noua arenă a fost recepţionată de CNI în urmă cu o lună şi erau mari şanse ca aici să se joace meciul României cu Belgia, ultimul din Rugby Europe Championship, programat pe 7 februarie, însă partida a fost mutată pe stadionul ”Ion Oblemenco”, din Craiova. Motivul? MTS încă nu şi-a trimis specialiştii pentru recepţionarea arenei Arcul de Triumf.

Ce probleme sunt la Arcul de Triumf şi de ce nu se joacă aici meciul cu Belgia

Spre bucuria fanilor rubgy-ului din România, construcţia stadionului Arcul de Triumf a fost finalizată spre finalul anului 2020. Pe 4 decembrie 2020, cu două zile înainte de alegerile parlamentare, stadionul a fost recepţionat de Compania Naţională de Investiţii.

Mai departe, stadionul ar fi trebuit cedat către Ministerul Tineretului şi Sportului, care, în termen de 30 de zile, ar fi trebuit să-l dea, prin Hotărâre de Guvern, celor de la Federaţia Română de Rugby, principalii beneficiari. Însă acest traseu s-a blocat momentan undeva între CNI şi MTS.



Concret, CNI a început procedura de predare-primire către MTS. Următorul pas a fost procesul de intabulare făcut de MTS. Apoi, pe 21 decembrie, a început procesul de avizare. Aici şi-au trimis reprezentanţii toate instituţiile care trebuie să-şi dea avizul de funcţionare (ISU, Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 1, Pompierii, CNI, reprezentanţii contructorului), mai puţin Ministerul Tineretului şi Sportului.

Potrivit surselor Telekom Sport, MTS ar fi trebuit să-şi trimită specialiştii care să preia stadionul, pe compartimente. Practic, MTS ar fi trebuit să trimită specialişti pentru fiecare compartiment al arenei (tribune, nocturna, saună, piscină etc). Însă până acum n-a trimis niciun fel de astfel de reprezentant, astfel că predarea stadionului către MTS este întârziată.

”Atât de mult ne-am dorit acest stadion încât acum nu ne mai interesează de el”, a comentat cu dezamăgire o sursă Telekom Sport.

Cel mai probabil, procedura a fost întârziată din partea MTS deoarece noul Guvern a depus jurământul abia pe 23 decembrie.

Cum a ajuns echipa naţională de rugby să joace la Craiova

În premieră, echipa naţională de rugby a României va juca pe noul stadion din Craiova. Meciul cu Belgia, programat pe 7 februarie, ultimul din Rugby Europe Championship, ar fi trebuit să se dispute pe noua arenă Arcul de Triumf. Însă, presaţi de timp, cei de la Federaţia Română de Rugby au fost nevoiţi să caute o soluţie, deoarece nu aveau garanţia că până atunci va fi gata procedura de predare a stadionului Arcul de Triumf.

Astfel, reprezentaţii FRG au încercat să joace meciul pe Cluj Arena, dar au fost refuzaţi. Apoi, au încercat pe stadionul din Botoşani, unde s-a jucat şi meciul cu Spania, însă nici aici nu au avut prea mult succes, deoarece echipa de fotbal urmează la acea dată să întâlnească CFR Cluj, pe teren propriu.

Până la urmă, FRG i-a contactat pe cei de la Craiova, care şi-au dat acordul verbal şi acum se aşteaptă şi semnarea unui contract. Interesant este că meciul România - Belgia se va disputa la doar o zi distanţă după ce tot pe ”Ion Oblemenco” se va juca derby-ul dintre Universitatea Craiova şi Dinamo.

România - Belgia este ultimul meci din Rugby Europe. Iniţial, partida a fost programată pe 25 martie 2020, apoi pe 1 noiembrie 2020, dar de fiecare dată a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Naţionala de rugby a României are nevoie de victorie în această partidă. În caz contrar, ”stejarii” termină grupa pe ultimul loc şi merg la baraj pentru retrogradare.

28,5 milioane de euro a costat noua are Arcul de Triumf. Stadionul are o capacitate de 8.155 şi va fi omologat 4 UEFA.

Afla mai multe despre: arcul de triumf 

viewscnt
Articole similare