Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce se întâmplă cand va creşte numărul de cazuri de coronavirus în play-off-ul Ligii 1: ”Pe 3 august trebuie să anunţăm participantele în cupele europene”. Cele 3 scenarii propuse de UEFA

EXCLUSIV | Ce se întâmplă cand va creşte numărul de cazuri de coronavirus în play-off-ul Ligii 1: ”Pe 3 august trebuie să anunţăm participantele în cupele europene”. Cele 3 scenarii propuse de UEFA

Superliga

Comentarii

Justin Ştefan a explicat ce se întâmplă cu play-off-ul Ligii 1 dacă numărul cazurilor de coronavirus se vor înmulţi. Până în acest moment, FC Botoşani este singura echipă din play-off care se confruntă cu această problemă, după ce medicul clubului şi un jucător de la echipa secundă au fost depistaţi pozitiv.

În acest week-end s-a desfăşurat prima etapă din Liga 1, după pandemia de coronavirus, însă au apărut deja primele probleme. Dinamo şi FC Botoşani n-au avut dreptul să joace, deoarece au în cadrul clubului cazuri de coronavirus. La Dinamo, magazinerul echipei a fost depistat pozitiv, în timp ce la FC Botoşani medicul şi un jucător de la echipa secundă au coronavirus.

Justin Ştefan a vorbit despre scenariile care există în cazul în care numărul de cazuri pozitive va creşte. Principala preocupare este pentru play-off, deoarece LPF trebuie să anunţe până pe 3 august echipele care ne vor prezenta în cupele europene:

”Pe 2 august trebuie să terminăm partea de play-off şi pe 3 august să comunicăm echipele participante la cupele europene. La momentul acesta nu există probleme în zona de play-off, meciurile sau meciul lui Botoşani vor putea fi reprogramate. Dacă, Doamne fereşte, se întâmplă ceva şi creşte vertiginos numărul de cazuri în ţară şi intervin autorităţile guvernamentale sau există multe cazuri la nivelul Ligii 1, vom analiza scenariile într-o Adunare Generală ulterioară. Orice ar fi, vom transmite la UEFA la 3 august echipele participante în cupele europene.

O adresă de la UEFA în care spune foarte clar ce se întâmplă: 1.terminaţi competiţia în formatul iniţial, 2. restructuraţi formatul competiţional dacă planul 1 nu funcţionează şi 3. se îngheaţă competiţia dacă autorităţile şi situaţia economică cer acest lucru.

(Cum am putea restructura competiţia?) Să ai mai puţine meciuri, cumva ce s-a întâmplat la Liga 2. Dar eu nu cred că această variantă este fezabilă pentru Liga 1 şi pentru respectarea principiului meritului sportiv. Mi se pare cumva impropriu să schimbi formatul competiţiei pe timpul desfăşurării ei. Vom avea mai puţine meciuri. Joci într-un singur tur la ce mai ai de jucat pe la play-out, joci mai puţine meciuri la play-off

(Dacă s-ar îngheţa campionatul) Dacă ar fi luat în calcul un astfel de scenariu, lumea trebuie să înţeleagă că nu există acea horă a unirii în care nu promovează şi nu retrogradează nimeni. Dacă promovează cineva, altcineva trebuie să retrogradeze. Sub nicio formă nu luăm în calcul varianta în care nu retrogradează nimeni şi mai vin şi două echipe din Liga 2”
, a declarat Justin Ştefan pentru Telekom Sport.



 

Afla mai multe despre: justin stefan 

viewscnt
Articole similare