Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce se întâmplă cu Ioniţă, Seto şi Fatai, la câteva luni de la scandalul de dopaj! "Nu s-au gândit că distrug familii". Decizia luată de Astra şi de jucători

EXCLUSIV | Ce se întâmplă cu Ioniţă, Seto şi Fatai, la câteva luni de la scandalul de dopaj! "Nu s-au gândit că distrug familii". Decizia luată de Astra şi de jucători

Astra Giurgiu

Comentarii

Preşedintele Astrei, Dani Coman, a oferit ultimele detalii despre Alexandru Ioniţă, Takayuki Seto şi Kehinde Fatai, fotbalişti implicaţi într-un scandal de dopaj. Clubul Astra consideră că jucătorii sunt nevinovaţi.

Astra şi jucătorii dau în judecată ANAD

Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alex Ioniţă sunt suspecţi de încălcarea regulamentului anti-doping. Cei trei şi-au introdus în corp 100 de mililitri de vitamine şi minerale, în decurs de mai puţin de 12 ore, peste limita admisă. Această metodă e interzisă de WADA. 

Cei trei fotbalişti nu au mai apărut pe teren şi consideră că au fost nedreptăţiţi de ANAD. Astra le-a luat apărarea fotbaliştilor: "Îi considerăm nevinovaţi, deşi cei de la ANAD le-au luat dreptul la muncă. Noi avem actele care dovedesc că ei nu au făcut mai mult de 100 de ml. Greşeala a fost că nu ne-au anunţat, nici pe mine, nici pe doctorul echipei. Dar cred că într-un final se va demonstra că sunt nevinovaţi. Atât jucătorii, cât şi noi vom acţiona în judecată ANAD-ul. Au luat dreptul la muncă al unor jucători. Nu s-au gândit că pot strica nişte cariere de jucători, că pot distruge familii", a declarat Dani Coman pentru Telekom Sport.  

Preşedintele ANAD, Cristi Balaj, i-a lăudat pe fotbaliştii Astrei în urmă cu câteva luni: "Sportivii au fost de o onestitate şi de un caracter senzaţional şi nu au avut nimic de ascuns. Au fost foarte deschişi. Nu am cum să nu-i laud. Cei care au discutat cu ei au fost impresionaţi, nu au avut nimic de ascuns. Dacă apar cazuri neplăcute, puteau fi evitate. Noi, cei de la ANAD, trebuie să facem mai mult.

Codul spune că atunci când trimiţi notificarea pentru un sportiv, obligatoriu apare şi suspendarea provizorie", a declarat Cristi Balaj pentru Telekom Sport, în octombrie, după izbucnirea scandalului. 

Afla mai multe despre: fataialex ionitakehinde fatai 

viewscnt
Articole similare