Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce se întâmplă cu meciurile celor de la Clinceni şi Sepsi, după ce arbitrul care a condus partida dintre cele două a ieşit pozitiv la testul pentru COVID-19

EXCLUSIV | Ce se întâmplă cu meciurile celor de la Clinceni şi Sepsi, după ce arbitrul care a condus partida dintre cele două a ieşit pozitiv la testul pentru COVID-19

Superliga

Comentarii

Meciurile pe care Academica Clinceni şi Sepsi Sfântu Gheorghe le vor disputa în acest final de săptămână, în Liga 1, nu riscă să fie amânate, după ce arbitrul Iulian Călin, care a condus partida dintre cele două, în urmă cu câteva zile, a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Anunţul a fost făcut de secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, în cadrul emisiunii Sport Center, la Telekom Sport.

"Legislaţia e cât se poate de clară, cât timp echipele nu fac obiectul unei anchete epidemiologice, programarea rămâne cum a fost stabilită de LPF împreună cu partenerii media. Chiar dacă sănătatea jucătorilor şi staff-ului are prioritate, e normal ca activitatea fotbalistică să continue normal chiar şi după anumite testări pozitive şi a controlului infecţiei cu Covid-19.

Testarea regulată s-a dovedit eficace. Obserrvatorii de joc de la LPF se testează întotdeauna cu două zile înainted e meicul la care au fost delegat. Şi în cazul arbitrilor comisia medicală ar trebui să analizaceastă posiblitate şi să cântărească bine situaţia, să vadă dacă o astfel de procedură e utilă. Totuşi observatorul stă în tribună, în timp ce arbitrii sunt în terenul de joc.

Legislaţia din România spune că un contact înseamnă în spaţiul lber să te afli faţă în faţă la o distanţă mai mică de doi metri pentru cel puţin 15 minute. E clar că un arbitru de fotbal nu se află în această situaţie", a explicat Justin Ştefan, la Telekom Sport.

Arbitrul Iulian Călin, depistat pozitiv cu COVID-19 la câteva zile de la meciul Clinceni - Sepsi

Federaţia Română de Fotbal anunţă că încă un arbitru a fost depistat pozitiv în urma testărilor efectuate în ultimele zile. Este vorba despre Iulian Călin.  Unul dintre asistenţii săi de la acel joc, Mircea Grigoriu, a fost plasat în izolare. Acesta fusese delegat la meciul FCSB-FC Botoşani, din această seară, însă a fost înlocuit cu Radu Ghinguleac. Primul arbitru testat pozitiv a fost Robert Avram.

Afla mai multe despre: liga 1 

viewscnt
Articole similare