Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Ce urmează acum pentru jucătorii lui CFR Cluj după ce Păun a fost depistat pozitiv. Când s-ar putea disputa derby-ul cu FCSB

EXCLUSIV | Ce urmează acum pentru jucătorii lui CFR Cluj după ce Păun a fost depistat pozitiv. Când s-ar putea disputa derby-ul cu FCSB

CFR Cluj

Comentarii

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a dezvăluit, pentru Telekom Sport, ce urmează pentru clubul CFR Cluj, după apariţia cazului de COVID-19 din lot. De asemenea, s-au luat în calcul primele date pentru disputarea derby-ului cu FCSB.

Ce se întâmplă la CFR Cluj după apariţia cazului de coronavirus

Sâmbătă, Telekom Sport a anunţat în exclusivitate că fotbalistul lui CFR Cluj, Alexandru Păun, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Imediat, LPF a decis amânarea partidei cu FCSB, care era programată sâmbătă. 

Justin Ştefan a anunţat cum vor arăta următoarele zile pentru CFR Cluj: "CFR şi-a făcut testările alea din 14 în 14 zile săptămâna trecută, pentru că atunci s-a împlinit termenul. Ei l-au testat azi de dimineaţă pe acel jucător şi acţionând aşa cum trebuie orice club responsabil. În momentul de faţă sunt la baza de la Mogoşoaia. Am vorbit cu responsabilii clubului să nu plece de acolo, pentru a nu creşte gradul de infectare. Să se cazeze câte un jucător în fiecare cameră şi să aştepte ancheta DSP şi retestarea la cinci zile. 

Momentan, avem o dată de 29 iulie pentru meciul ăsta. Adică acolo este un spaţiu în care putrem programa meciul ăsta. Am vorbit şi cu deţinătorii de drepturi, vedem ce se întâmplă în zilele viitoare, în funcţie de rezultatele ancheitei epidemiologice. Este vorba de o răspândire comunitară şi e clar că e din ce în ce mai greu de controlat situaţia, mai ales că sportivii sunt oameni foarte rezistenţi. E clar că ei sunt mai rezistemţi în faţa bolii. Vorbim de simptome mai puţine sau chiar deloc şi atunci e greu să controlezi", a declarat oficialul LPF pentru Telekom Sport. 

În acest moment, sunt luate în calcul două variante de disputare a partidei. Prima ar fi înainte de finala Cupei României, care are loc pe 22 iulie, iar a doua ar fi 29 iulie.

"Cine o pozitiv, e pozitiv, cine e negantiv, îşi desfăşoară în continuare activitatea sau se retestează în una-două zile şi dacă testul e negativ, lucrurile merg mai departe. Categoric trebuie să organizăm mult mai bine partea asta de testare pentru că vedeţi şi acest calendar din 14 în 14 zile... El, în relitate, poate produce surprize. Suprize genul de la Viitorul unde nu ţi-au venit rezultatele, dar tu trebuia să respecţi termenul ăla de 14 zile, plus că mai ai două zile perioadă tampon în care aşpteţi rezultatele şi trebuie să analizăm cum trebuie făcută această activitatea de testare pentru a nu mai avea această situaţie", a mai spus Justin Ştefan. 

 

Afla mai multe despre: cfr clujfcsbcoronavirus cfr clujalexandru paun 

viewscnt
Articole similare