Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Cea mai dură reacţie din partea FRF după umilinţa din Spania: "Nu cred că putem ajunge mai rău de atât"

EXCLUSIV | Cea mai dură reacţie din partea FRF după umilinţa din Spania: "Nu cred că putem ajunge mai rău de atât"

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României a pierdut ultimele două meciuri din preliminariile pentru Euro 2020, cu Suedia şi cu Spania, partide în care n-a marcat deloc şi a încasat şapte goluri.

"Durerea mare este meciul cu Suedia, nu meciul cu Spania. Mă gândeam că aveam şanse cu Suedia să câştigăm. Cu Spania, mizam mai mult pe un factor de entuziasm, pe dăruire totală, pe şansă, speram doar să luăm un punct acolo, în cazul în care am fi bătut Suedia.

Ce mi-a displăcut cel mai mult a fost faptul că diferenţa de ritm de joc, de intensitate, de ritmicitate a acţiunilor pe care poţi să le construieşti, a fost o diferenţă enormă între noi şi ei. Nu ştiu câte faze de atac am avut noi. Şi ne considerăm nişte jucători tehnici. Ziceau odată oamenii că suntem brazilienii Europei, dar noi nu mai ajungem cu mingea la poarta adversă şi nu înţeleg de ce.

Suntem tot timpul supuşi unei presiuni extraordinare şi obligaţi să alergăm după minge, lucru care nu ne-a plăcut niciodată. În al doilea meci, am folosit foarte mulţi jucători tehnici din zona echipei naţionale U21, deci promisiuni certe astă vară, acum 6 luni de zile. Ba chiar la vremea respectivă se spunea să schimbăm toată echipa naţională, să îi băgăm doar pe ăştia mici. 

Nu se poate, trebuie să facem ceva, pentru că o să ajungem... Nici nu ştiu dacă se poate mai rău de atât. Să revenim poate la metode tradiţionale de antrenament. Noi am început să impresionăm până la 21 de ani. Poate este un rezultat al acestei forţări a jucătorului de a juca în Divizia A sau în Divizia B la vârste fragede. Şi atunci există o explozie în jurul vârstei de 20-21 de ani. Ce se întâmplă după vârsta de 21 de ani cu ei?" , a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, la Telekom Sport.

viewscnt
Articole similare
Un cal a fost eutanasiat după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! Care a fost motivul