Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cea mai tristă poveste de Crăciun. Cum a murit un mare stelist: ”Era îmbrăcat cu geaca pe care i-o făcusem cadou. L-au împuşcat”

EXCLUSIV | Cea mai tristă poveste de Crăciun. Cum a murit un mare stelist: ”Era îmbrăcat cu geaca pe care i-o făcusem cadou. L-au împuşcat”

Special

Comentarii

Florică Murariu, unul dintre cei mai mari rugbişti pe care i-a avut România, a murit, pe 24 decembrie 1989. A fost împuşcat la unul dintre punctele de control, soldaţii crezându-l terorist. Vasile Stângă, cel mai bun prieten al lui Murariu, şi-a adus aminte de întâmplarea tragică din timpul Revoluţiei.

Vasile Stângă îi făcuse cadou o geacă de blugi cu capse lui Murariu. Pe 24 decembrie 1989, sunetul capselor îi deruta pe soldaţii unui punct de control, iar Murariu era împuşcat mortal.

A fost ca şi fratele meu. Eu am cumpărat două jachete de blugi. Identice. Una pentru mine, una pentru el. Le-am cumpărat din Turcia. Când s-a întâmplat nenorocirea el purta această jachetă. Când a vrut să şi-o deschidă pentru a se legitima, s-au auzit acele capse. Cei din gărzile patriotice s-au speriat şi l-au împuşcat mortal. Multă vreme nu mi-am revenit. Am fost şocat. Din când în când mai dau cu ochii de acea jachetă a mea pe care o am pe undeva, pe la ţară. Nu-l voi uita niciodată pe Florică. A fost un om deosebit. Un prieten cum rar găseşti”, a spus Vasile Stângă, pentru Telekom Sport.

Murariu are peste 70 de meciuri la echipa naţională de rugby a României, a participat la prima Cupă Mondială şi a fost pe teren în meciul istoric contra Franţei, la Bucureşti, în 1980, câştigat de România cu 15-0.

În 1989, când capsele i-au provocat moartea, Florică Murariu avea 34 de ani.

Afla mai multe despre: florica murariuvasile stangarugbycraciunrevolutie 

viewscnt
Articole similare