Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Ciprian Marica a analizat la Sport Center partida România - Suedia: ”Ne-au dominat la toate capitolele!”

EXCLUSIV Ciprian Marica a analizat la Sport Center partida România - Suedia: ”Ne-au dominat la toate capitolele!”

Echipa națională

Comentarii

Suedia s-a impus pe Arena Naţională în faţa României, scor 2-0, şi s-a calificat la Campionatul European din 2020

Invitat la Sport Center cu Dan Udrea, Ciprian Marica a vorbit despre jocul prestat de tricolori în acest meci, dar şi despre viitorul echipei naţionale a României.

Fostul atacant al ”tricolorilor” a subliniat diferenţa de valaore dintre cele două formaţii şi a explicat şi ce n-a mers bine, în opinia lui, în această campanie de calificare:

”Am văzut nenumăraţi jucători schimbaţi, rotiţi, nenumărate formule de joc schimbate de la meci la meci. Am sperat ca la acest joc să fie inspirat, atât în alcătuirea formaţiei, cât şi a sistemului pe care îl va aborda. Fiind un meci crucial mă aşteptam să studieze foarte bine adversarul şi să ştim exact ceea ce jucăm. Din păcate nu a fost aşa. Am văzut o echipă naţională care n-a avut o idee de joc. Care a încercat un sistem ofensiv cu doi atacanţi cvare au încercat în primele 5 minute să facă presing 1341 ne-am văzut destul de uşor scoşi din joc şi a trebuit să facem pasul în spate. Atunci când joci cu Puşcaş şi cu Keşeru trebuie să vii cu mingi în careu. Trebuie să aduci centrări, să aduci mingea în gura porţii. Mitriţă cât şi Deac au stat foarte jos.Ne-au subordonat jocului, au reuşit să iasă cu mingea la picior şi atunci a trebuit să facem pasul în spate. Am întâlnit un adversar care ne-a fost net superior. Ne-a dominat la toate capitolele, în primul rând la duelul 1 contra 1.Ceea ce mă nelinişteşte este că nu văd un grup. Şi vorbeam de o reconstrucţie...Nu văd să se formeze un grup la această echipă naţională, de 5-6 jucători, un nucleu în jurul căruia să putem să construim a mărturisit Ciprian Marica la Telekom Sport.

”Mă văd nevoit să spun că nu mai am răbdare să aud polemica asta sau discuţia asta cu o reconstrucţie şi de asta mi-e teamă că selecţionerul care va veni, va avea aceeaşi ideee. Cu aceeaşi placă. 2020 ”Domne, trebuie să facem o reconstrucţie!”. Nu, domne! Nu trebuie să facem o reconstrucţie. La echipa naţională trebuie să iau cei mai buni jucători, cei mai în formă. Şi trebuie să am rezultate. Nu, tată! Nu cere nimeni aici să construieşti ceva. Nu mă interesează că a luat 9 la BAC, nu mă interesează că a fost cel mai bun din curtea şcolii, chiar nu mă interesează. Mă interesează să bagi în teren cei mai buni jucători!” a mai spus Ciprian Marica la Telekom Sport.

Ciprian Marica a evoluat de 71 de ori în tricoul echipei naţionale. El a marcat între 2003 şi 2014, 25 de goluri pentru prima reprezentativă. În cariera sa, Ciprian Marica a jucat pentru formaţii puternice din Europa ca VfB Stuttgart, Getafe sau Şahtior Doneţk. 

Afla mai multe despre: ciprian maricaechipa naţională 

viewscnt
Articole similare