Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Claudiu Micovschi a cucerit sudul Italiei cu golurile lui şi visează să joace în Serie A. Românul a împărţit vestiarul cu Goran Pandev: ”Există o altă mentalitate aici”

EXCLUSIV Claudiu Micovschi a cucerit sudul Italiei cu golurile lui şi visează să joace în Serie A. Românul a împărţit vestiarul cu Goran Pandev: ”Există o altă mentalitate aici”
Comentarii

Claudiu Micovschi (22 de ani) a semnat cu US Avellino 1912, formaţie din Serie C, un contract valabil trei sezoane.

Tânărul Micovschi a avut diverse oferte atât din Serie B, cât şi din Serie C. Atacantul a preferat, însă să se întoarcă la Avellino, unde a mai fost în perioada 2019-2020. 

Micovschi a făcut o figură frumoasă la echipa din Sudul Italiei. Fotbalistul şi-a trecut în cont 5 goluri şi 7 pase de gol în cele 31 de meciuri jucate în tricoul lui Avellino, intrând astfel în sufletul suporterilor.

Fanii şi preşedintele s-au îndrăgostit de execuţiile sale, astfel că, în această vară, italienii au demarat negocierile cu Genoa pentru transferul definitiv al atacantului român.

Micovschi a semnat, săptămâna aceasta, cu Avellino, o echipă cu peste 10 ani de istorie în Serie A!

Micovschi a oferit un interviu, în exclusivitate, pentru Telekom Sport.

- Ce te-a determinat să te întorci şi să semnezi cu Avellino?

- M-au atras obiectivele importante ale echipei din acest sezon. De asemenea fanii de aici, care sunt extraordinari. Avellino este un oraş care simte fotbalul cu adevărat. 

- Ai avut şi alte oferte din Italia. Ce a avut în plus Avellino faţă de restul?

- Da, într-adevăr am mai avut câteva oferte.. dar Avellino a fost prima echipa care m-a contactat. M-au contactat chiar şi acum un an. Chiar şi în perioada iernii au insistat, doar că atunci am ales să joc în Serie B la Reggina. Avellino a fost singura echipă care a făcut tot posibilul să mă ia, le sunt recunoscător de asta şi sunt foarte bucuros că sunt aici.

- Este un club cu tradiţie. Cum sunt suporterii?

- Aici se trăieşte din fotbal, ei mănâncă fotbalul pe pâine. Avellino este o echipa cu o tradiţie mare în spate, având în vedere faptul că au fost 10 ani consecutivi în Serie A.

- Este început de sezon. Ce obiective şi-a setat jucătorul Claudiu Micovschi?

- Mi-am propus să fiu sănătos, sa mă feresc de accidentări şi să dau tot ce am mai bun pentru echipă ca să putem să ne atingem obiectivele! 

- Te vezi jucând în Serie A? 

- Îmi doresc foarte mult acest lucru, ca orice jucător de fotbal, ca orice copil care îşi doreşte performanţă în domeniu. Dar în momentul de faţă gândul meu e doar la Avellino!

- Cum este fotbalul în Italia? 

- Este totul diferit aici, există o altă mentalitate, total o altă pregătire. Condiţiile de aici nu se pot compara cu cele din România, doar câteva echipe din prima ligă a României au condiţii foarte bune pentru a face performaţă. În Italia se lucrează foarte mult tactic dar şi fizic. Pentru mine e un avantaj că am plecat la vârsta de 16 ani din România, poate dacă plecam mai târziu era diferit şi îmi era mai greu..

- Ai avut la Genoa, mai ales, jucători cu nume importante şi cu experienţă. Te-a susprins careva?

- Vă spun sincer, jucătorul care m-a surprins cel mai tare este Goran Pandev, e un profesionist adevărat, un campion. Chiar nu am cuvinte sa îl descriu..

- Visul tău cel mai mare?

- Visul meu este să ajung să joc în Serie A, de când am păşit in Italia asta a fost prima mea dorinţa, primul meu gând. 

- Cel mai frumos moment din carieră VS Cel mai greu.

- Cel mai frumos moment al carierei mele a fost când mi s-a cântat imnul naţionalei într-un meci oficial, pur şi simplu mi-au dat lacrimile de emoţii, de bucurie şi îi vedeam pe cei de acasă mândri de mine. Cel mai greu moment a fost când am pierdut calificarea la Campionatul European cu naţionala României contra Ucrainei, a fost ceva de neimaginat, greu de digerat..

- Nu pot să nu te întreb despre naţionala României. Ce a însemnat pentru tine să îmbraci tricoul echipei naţionale? 

- Pentru mine a fost şi este o onoare, o mândrie să îmbrac tricoul naţionalei, mai ales, când ştiu că asta înseamnă să îţi reprezinţi ţara!

Fost internaţional U17 şi U19 al României, Micovschi a fost achiziţionat de Genoa în 2015, după ce evoluase la Luceafărul Oradea şi Chievo. Genoa l-a împrumutat ulterior la Avellino şi mai apoi la Reggina.

  • 250.000 de euro este cota lui Micovschi, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.com

Românul Claudiu Micovschi, la un pas de transfer. Ar putea semna cu fosta echipă a lui Pippo Inzaghi

Cum a fost prezentat Micovschi la Avellino:

Afla mai multe despre: claudiu micovschiavellino 

viewscnt
Articole similare