Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Clubul care l-a sunat pe Viorel Moldovan să-l întrebe despre un jucător de la tineret: ”Le-am zis să-l cumpere imediat”

EXCLUSIV | Clubul care l-a sunat pe Viorel Moldovan să-l întrebe despre un jucător de la tineret: ”Le-am zis să-l cumpere imediat”

Echipa națională

Comentarii

Viorel Moldovan este impresionat de felul în care s-a dezvoltat George Puşcaş, dar spune că a avut încredere în calităţile sale încă de când era junior.

George Puşcaş a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Campionatul European de Tineret, unde a fost golgheterul României, cu patru reuşite. Viorel Moldovan s-a declarat impresionat de calităţile arătate de atacantul de 23 de ani şi îşi aduce aminte că l-a remarcat când avea doar 17 ani. Viorel Moldovan era atunci selecţionerul naţionalei de tineret şi a promovat mai mulţi jucători care acum au fost în lotul pentru EURO 2019:

”Eu l-am debutat la 17 ani şi toată lumea nu mă certa, îmi spunea că mă grăbesc puţin. Când am fost selecţionerul naţionalei de tineret şi pe el, şi pe Ivan, pe Nedelcearu... Ivan avea 17 ani, Nedelcearu avea 17 ani şi el, am luat jucători sub vârstă, practic, şi am jucat cu ei pentru că la vremea respectivă calificarea era compromisă şi nu mă mai interesa, nu mai aveam nicio şansă. Au ajuns la un nivel foarte ridicat şi la vremea respectivă au suferit puţin din punct de vedere fizic, pentru că e totuşi o diferenţă între un jucător de 17-18 ani faţă de un jucător de 21-22 de ani. I-am aruncat şi am avut acest curaj chiar dacă mi-am asumat nişe riscuri. Au ajuns, sunt acolo.

Puşcaş de când l-am văzut am crezut foarte mult în calităţile lui şi, drept dovadă, a demonstrat că este un atacant de mare clasă, a progresat şi el enorm de mult, i-a făcut bine nivelul la care joacă în Italia, chiar dacă este Serie B. A fost foarte generos cu efortul la acest turneu final, plus că a fost şi eficient, a marcat goluri, ceea ce pentru un atacant este foarte important. Să faci şi efort, să fii şi lucid în faţa porţii, să te baţi cu apărătorii adverşi, să fii tot timpul în coasta lor acolo”, a declarat Viorel Moldovan pentru Telekom Sport.

Actualul antrenor al Chindiei a dezvăluit că, acum câţiva ani, a vrut să-l transfere Nantes. Însă mutarea nu s-a mai realizat:

”Serie A, Franţa, Germania, Anglia, Spania, să facă pasul la un alt nivel şi să crească mult mai mult pentru că are un potenţial enorm. Şi sunt convins că va reuşi acest lucru. Îmi aduc aminte, acum câţiva ani m-au sunat cei de la Nantes şi m-au întrebat despre George Puşcaş şi le-am spus să îl cumpere imediat sau să îl împrumute, era vorba de un împrumut, el fiind la vremea respectivă cred că tot jucătorul lui Inter. Nu ştiu ce s-a întâmplat dar cred că a fost doleanţa lui să rămână în continuare în Italia”, a mai spus Moldovan pentru Telekom Sport.

Viorel Moldovan a făcut istorie la FC Nantes, club pentru care a jucat din iulie 2000 - până în iulie 2003 şi alături de care a reuşit să câştige titlul în Franţa - în 2001. De atunci, fostul mare internaţional român a rămas în relaţii foarte bune cu cei din conducerea clubului francez.

Afla mai multe despre: viorel moldovangeorge puscas 

viewscnt
Articole similare