Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Clubul din Liga 1 care nu va umbla la salariile fotbaliştilor: "Asta am stabilit, iar jucătorii au înţeles!" Planul pentru reluarea activitătii competiţionale

EXCLUSIV Clubul din Liga 1 care nu va umbla la salariile fotbaliştilor: "Asta am stabilit, iar jucătorii au înţeles!" Planul pentru reluarea activitătii competiţionale

Superliga

Comentarii

Preşedintele Chindiei, Marcel Ghergu, a dezvăluit pentru Telekom Sport, care este situaţia grupării din Târgovişte pe perioada stării de urgenţă instaurate pe teritoriul României. El a mărturisit că la Chindia salariile sunt plătite la zi, inclusiv pe luna martie şi a dezvăluit planul pentru reluarea activităţii competiţionale.

Preşdintele Chindei Târgovişte, Marcel Ghergu, a confirmat pentru Telekom Sport că pe perioada stării de urgenţă, toate contractele jucătorilor echipei sale sunt suspendate, dar în acelaşi timp a afirmat că toate drepturile financiare sunt plătite la zi: "Activitatea este suspendată total fiind starea de urgenţă. Toţi jucătorii sunt acasă, toţi muncitorii. Mai suntem ... am făcut un comitet de urgenţă că mai sunt probleme pe la club care trebuiesc rezolvate. A fost licenţierea. Practic la noi s-a suspendat activitatea din data de 16, de fapt din 13. Pe perioada stării de urgenţă toţi jucătorii au contractele suspemdate. Au primit salariile la zi. Toate drepturile lor financiare sunt plătite la zi. Inclusiv pentru luna martie şi cu acel ajutor din partea statului" a declarat Ghergu.

Oficialii Chindiei îşi doresc ca sezonul actual să se încheie pe teren, dar Marcel Ghergu recunoaşte că va fi extrem de dificil să se îndeplinească toate măsurile de prevenţie şi distanţare care ar urma să fie impuse: "E clar că în acest moment prioritatea numărul 1. Este sănătatea tuturor, dar în privinţa clubului sunt lucrurile destul de clare. Cel puţin până în momentul de faţă nu s-a luat nicio deczie de a se reduce bugetul sau ceva de genul ăsta. Noi ne-am îndeplinit toate obligaţiile financiare către toţi angajaţii inclusiv jucători, antrenori, la zi. Deci din punctul ăsta de vedere suntem bine, către angajaţi, către bugetul de stat şi aşa mai departe. Aşteptăm cu nerăbdare deciziile care se vor lua de a continua, de a încheia acest campionat sau ce decizii se vor lua. Pentru acest an nu se întrevăd aşa probleme. E clar că sunt greutăţi şi din partea autorităţilor, dar bugetul nostru este bine conturat şi nu cred că va suferi modificări. Din punct de vedere financiar cred că cea mai bună soluţie ar fi de a încheia acest sezon pe teren. Dar şi eu cred că va fi destul de dificil.  Bine, acum în funcţie şi de cum va evolua această pandemie, dar va fi destul de dificil să ne desfăşurăm activitatea ca până acum.  Chiar dacă se va relua fără spectatori este greu de crezut că putem îndeplini toate măsurile astea de prevenţie, de distanţare şi aşa mai departe"

El dă asigurări că la Târgovişte nu se va umbla la salariile fotbaliştilor: "Fotbalul nu ştiu dacă se poate desfăşura la distanţa, aşa cu distanţarea asta dintre jucători şi aşa mai departe. Avem un plan, acum depinde şi la ce dată se va relua activitatea. Pentru că e foarte important.  Pentru că dacă până pe data de 15 când este starea de urgenţă nu ne vor trimite autorităţile să ne desfăşurăm activiatea nici în grupuri mici, a fi destul de greu în două-trei săptămâni să cuprindem toată pregătirea pentru a începe campionatul. Dar ne adaptăm, înţelegem cu toţii că este o situaţie deosebită, de forţă majoră, cu care nu ne-am mai întâlnit. Avem un plan, avem baza noastră de la Aninoasa, în care nu intră nimeni, deci putem asigura nişte condiţii de prevenţie pentru a ne dsfăşura activitatea.  Avem aici în proprierea bazei, la 500 de m şi un hotel la care ne pşutem caza numai noi, deci am discutat aceste aspecte, acum rămâne de văzut ce ne vor permite autorităţile şi ce se întâmplă cu evoluaţia bolii. Chiar dacă jucătorii au intrat în această indemnizaţie de şomaj tehnic, salariile lor vor fi aceleaşi în momentul în care ne începem activitatea. Deci nu se va umbla la salariile jucătorilor. Noi, clubul, am stabilit. În momentul în care ne vom întâlni la pregătire vom stabili toate detaliile şi vom semna toate documentele. Jucătorii au înţeles şi mă bucur că au înţeles situaţia grea prin care trece ţara. Toţi dorim să începem cât mai repede activitatea, dar au înţeles şi situaţia clubului. Atâta timp cât ne-am îndeplinit toate obligaţiile contractuale la timp şi ei au înţeles situaţia mai grea, deci nu sunt probleme. Si noi ne dorim să treacă cât mai repede, să ne reluăm activitaea. Ne-am dori ca acest campionat să se joace pe teren. Dar prioritatea numărul 1 este sănătate şi cred că nimeni nu este dispus să rişte, să expună pe cineva. Indiferent că jucătorii, antrenori, muncitori să îl expună la vreo boală sau ce se întâmplă la noi" a mai spus liderul Chindiei Târgovişte pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: chindiamarcel ghergu 

viewscnt
Articole similare