Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | ”Cluburile nu sunt pregătite pentru aşa ceva!” Ce a spus consilierul lui Răzvan Burleanu după ultima regulă impusă de FRF

EXCLUSIV | ”Cluburile nu sunt pregătite pentru aşa ceva!” Ce a spus consilierul lui Răzvan Burleanu după ultima regulă impusă de FRF

Fotbal intern

Comentarii

FRF a impus o nouă cerinţă echipelor din primul eşalon al fotbalului românesc.

Regula în care echipele erau obligate să aibă în teren doi jucători U21 a fost înlăturată, dar acum, cluburile sunt nevoite să trimită un anumit procent din buget către academii.

Duminică, comitetul executiv FRF a anunţat că echipele nu vor mai fi obligate să folosească 2 jucători U21, aşa cum s-a întâmplat în sezonul trecut. Totuşi, finanţatorii cluburilor trebuie să trimită 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 şi 7,5% în 2024. 

Ce a spus Andrei Vochin despre ultima regulă impusă de FRF

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu, a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport. El consideră că investiţia cluburilor în copii şi juniori se poate transforma în viitor, într-o sursă de finanţare pentru echipe. 

”Dacă aceste cluburi consideră că este o victorie, atunci să fie o victorie. Dar dacă după o perioadă de timp trebuie să tragi linie şi vezi dacă ai ajuns cumva iar în insolvenţă sau dacă ai fost suficient de isteţ şi să investeşti într-o altă sursă importantă, şi anume investiţia în juniori, care se poate transforma într-o sursă de finanţare pentru club.

Nu ştiu dacă aş numi asta o victorie, dar cred că este o decizie raţională din punctul meu de vedere ţinând cont de tot contextul actual. Trendul european este acela de a menţine un număr al schimbărilor de minimum cinci, atunci acea variantă cu al doilea jucător sub vârstă care ar putea fi înlocuit când şi-ar dori antrenorul, ar duce lucrurile în derizoriu. Cum deja s-a întâmplat. 

Cluburile nu sunt pregătite pentru aşa ceva!

Al doilea punct de vedere, cred că pentru a merge către doi jucători pe parcursul a 90 de minute, cluburile nu sunt pregătite pentru aşa ceva. Mai mult decât atât, se ştie că această generaţie care vine la rând, 2000, 2001, nu este atât de bine reprezentată numeric şi valoric ca precedentele, pentru care s-a aplicat această regulă. De-asta consider că măsura de a rămâne cu un jucător U21 este una raţională.

Acum nu ştiu ce s-a întâmplat extra comunitarul în plus. Pentru că acum trei ani când s-a votat pentru introducerea celui de-al doilea jucător U21, cluburile au primit un extra comunitar în plus.

Acum există riscul că dacă renunţăm la al doilea jucător U21 să nu cumva să crească numărul jucătorilor extra comunitari, iar baza de selecţie pentru echipele naţionale să se reducă. Asta este temerea mea” a mărturisit Andrei Vochin la TelekomTV. 

Afla mai multe despre: frf-andrei vochin 

viewscnt
Articole similare