Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Contra a rămas plin de uimire după o vizită la Ajax: ”Am stat un pic de vorbă şi cu Overmars. Nu poţi să-ţi imaginezi ce e acolo”

EXCLUSIV | Contra a rămas plin de uimire după o vizită la Ajax: ”Am stat un pic de vorbă şi cu Overmars. Nu poţi să-ţi imaginezi ce e acolo”
Comentarii

Cosmin Contra a vizitat academia lui Ajax Amsterdam şi spune că a rămas uimit de felul în care clubul olandez îşi creşte jucătorii. În plus, a fost impresionat şi de filosofia aplicată de Van der Sar şi Marc Overmars.

Cosmin Contra a profitat de amicalul susţinut în vară de FCSB, contra lui Ajax şi a fost în vizita la celebra academie a clubului olandez. Selecţionerul naţionalei a rămas cu o impresie senzaţională şi recomandă antrenorilor români să nu rateze o asemenea vizită.

Contra s-a arătat interesat de filosofia pusă acum în practică de Van der Sar  - preşedintele clubului şi de Overmars - directorul sportivă, prin care echipa de start este formată dintr-un mix echilibrat format din jucători cu experienţă şi tineri promovaţi de la propria academie:

”Am fost în vară în Olanda, să văd FCSB - Ajax, meci de pregătire. După aia, cu ajutorul lui George (n.r. Ogăraru) am mers la academie şi am stat un pic de vorbă şi cu Overmars. De când a preluat Van der Sar funcţia de preşedinte, Overmars - director sportiv - au putut să facă lucrul ăsta. Ideea a fost întotdeauna ca lângă un jucător tânăr, din fiecare compartiment, să aducă un jucător cu experienţă. Asta a fost ideea lor, să crească tinerii, dar unul-doi jucători cu experienţă să fie în fiecare compartiment.

Eu cred că ei au încercat să readucă ceea ce a funcţionat, au câştigat o Champions League în perioada aceea şi au început din nou să aibă aceeaşi idee. Eu am văzut cum funcţionează Academia Ajax, ce au acolo nu poţi să-ţi imaginezi. E ceva... eu recomand fiecărui antrenor să meargă să vadă ce bine pregătiţi sunt, din toate punctele de vedere. Ca infrastructură, ca filosofie, cum cresc jucătorii pentru prima echipă...”, a declarat Cosmin Contra pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cosmin contrafcsbajax amsterdam 

viewscnt
Articole similare