Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Contra a spus tot! Ce s-a întâmplat în vestiar la pauza meciului cu Suedia: "Să nu se creadă că Mitriţă a fost lăsat afară din lot pentru prestaţia sa"

EXCLUSIV | Contra a spus tot! Ce s-a întâmplat în vestiar la pauza meciului cu Suedia: "Să nu se creadă că Mitriţă a fost lăsat afară din lot pentru prestaţia sa"

Fotbal intern

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra, a recunoscut că a avut un discurs aspru în vestiar, la pauza meciului cu Suedia, dar a punctat că situaţia nu a degenerat.

"Nu. În niciun caz. Asta făceam la începutul carierei. Nu mai sunt cel de la Petrolul. Atunci mai aruncam o sticlă, mai băgam o alunecare în vestiar, arătam alte lucruri.

A fost o discuţie pe un ton mai ridicat. Am încercat să îi trezesc pe băieţi, să vorbesc cu ei, să înţeleg de ce au avut acel trac, de ce nu am reuşit să asimilăm lucrurile pe care le-am pregătit, de ce am făcut acele greşeli, când eu am insistat toată săptămâna să nu pierdem mingi în zona centrală, pentru că ei (n.r. - suedezii) pleacă foarte bine pe contaatac, verticalizează foarte bine. Golurile au venit pe asemenea greşeli şi e clar că am vrut să îi trezesc. Cred că a doua repriză s-au văzut aceste lucruri", a declarat Cosmin Contra, la Telekom Sport.

"De când sunt la echipa naţională, niciun jucător nu mi-a dat vreo replică"

Selecţionerul s-a referit şi la situaţia lui Alexandru Mitriţă, pe care l-a schimbat după doar 45 de minute în meciul cu Suedia, apoi l-a lăsat în afara lotului pentru partida cu Insulele Feroe, câştigată de tricolori cu 4-1. Contra a subliniat că decizia de a nu miza pe mijlocaşul lui New York City la meciul de la Cluj-Napoca nu a venit pe fondul unui conflict cu jucătorul, aşa cum s-a vehiculat.

"Niciodată. Niciun jucător, de când sunt la echipa naţională, nu mi-a dat nicio replică, indiferent de felul în care s-au purtat discuţiile. Există respect din partea mea şi din partea jucătorilor şi nu a existat niciun conflict, chiar dacă multă lume doreşte asta. A fost o decizie tactică.

Datele pe care le avem acum şi felul în care l-am văzut eu m-au făcut să decid asta. Asta a fost decizia mea. La echipa mea trebuie să vină jucători care să dea totul pe teren, pentru că, până la urmă, asta este important.

Să nu se creadă că Mitriţă a fost lăsat afară din lot pentru prestaţia sa din primele 45 de minute. A venit din America, de la alt fus orar, eu l-am văzut bine la antrenament înaintea jocului şi nu aveam motive să cred că din punct de vedere mental şi fizic să cred că nu va fi la înălţime cu Suedia. Se întâmplă să prinzi o zi mai proastă. Dar nu a fost asta, ci ce am văzut la antrenamentele de după meciul cu Suedia", a mai spus Contra.

România a obţinut, marţi, prima victorie în preliminariile Euro-2020, învingând, la Cluj-Napoca, scor 4-1 (3-1), reprezentativa Insulelor Feroe, în etapa a II-a Grupei F. În primul meci, tricolorii au fost învinşi, sâmbătă, cu 2-1, în deplasare, de Suedia.

Afla mai multe despre: contra 

viewscnt
Articole similare