Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Contra l-a făcut uitat pe Daum. Federalii au sărit cu laudele pentru selecţioner: "A fost o uşurare pentru toată lumea"

EXCLUSIV | Contra l-a făcut uitat pe Daum. Federalii au sărit cu laudele pentru selecţioner: "A fost o uşurare pentru toată lumea"
Comentarii

Cosmin Contra e pe plus, din octombrie 2017, de când a preluat echipa naţională de fotbal a României. Selecţionerul are un bilanţ de 11 victorii, cinci remize şi trei înfrângeri pe banca tricolorilor. Chiar şi aşa, Contra are contestatari, care s-au înmulţit după înfrângerea cu Spania, scor 1-2.

Sistemul tactic şi lipsa de curaj a jucătorilor au fost principalele acuzaţii la adresa lui Contra după meciul cu Spania. La finalul primelor cinci meciuri din campania de calificare la Euro 2020, România este pe locul 4, are şapte puncte şi e la opt lungimi distanţă de fotoliul de lider.

Cosmin Contra are ca obiectiv calificarea la turneul final, acolo unde România nu a mai ajuns din 2016, acolo unde a fost calificată de Victor Piţurcă şi de Anghel Iordănescu. La Campionatul Mondial din 2018, tricolorii au încercat să ajungă cu Daum, dar germanul a plecat după zece meciuri, în care a obţinut trei victorii, trei remize şi patru înfrângeri.

"În momentul în care Daum a plecat de la echipa aţională, a fost o uşurare pentru toată lumea. Era identificat ca principalul vinovat pentru tot ce s-a întâmplat la echipa naţională în mandatul lui. 

În meciurile oficiale, Contra are un plus faţă de Daum. E adevărat că nu este foarte mare. Cred că plusul important al lui Cosmin în momentul acesta e că echipa naţională are şanse să se califice.  

De când sunt eu la Federaţie, din 2014, martie-aprilie cam aşa, indiferent de antrenor, noi nu am bătut nicio echipă cotată peste noi, într-un meci oficial, eu nu-mi amintesc", a declarat în emisiunea Sport Report, de la Telekom Sport, consilierul preşedintelui FRF, Andrei Vochin.

Afla mai multe despre: contradaumechipa nationalafrf 

viewscnt
Articole similare