Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Contra recunoaşte: "Eu şi Hagi avem o viziune diferită!" Cum a încheiat selecţionerul disputa cu Regele: "Am rezolvat-o foarte simplu"

EXCLUSIV | Contra recunoaşte: "Eu şi Hagi avem o viziune diferită!" Cum a încheiat selecţionerul disputa cu Regele: "Am rezolvat-o foarte simplu"

Fotbal intern

Comentarii

Selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra, a vorbit deschis despre disputa pe care a avut-o cu managerul tehnic al Viitorului, Gică Hagi, pe tema convocărilor la prima reprezentativă.

De-a lungul timpului, "Regele" şi-a declarat în mai multe rânduri nemulţumirea privind alegerile făcute de Cosmin Contra. Mai întâi, Hagi l-a criticat pe selecţioner pentru că nu i-a convocat pe fiul său Ianis şi pe Bogdan Ţîru, apoi l-a tras la răspundere şi pentru că l-a trecut cu vederea pe Denis Drăguş. "Nu sunt ochi pentru noi, suntem prea mici ca să fim băgaţi în seamă", spunea Gică Hagi. Ulterior, Ianis Hagi şi Drăguş au făcut pasul la prima reprezentativă.

"Eu respect părerea fiecăruia, dacă este o părere bine analizată. Dacă sunt păreri care nu au nimic cu ce este adevărat sau ceea ce se vede că s-a făcut la echipa naţională, atunci e clar că aceste păreri sunt altceva decât să construieşti ceva la echipa naţională.

Şi atunci, bineînţeles, că fiecare face ceea ce crede de cuviinţă să facă, dar eu în toată cariera mea, de când am început această carieră de antrenor, şi nu am foarte mulţi ani, am 8-9 ani de zile de când sunt în această meserie, în nici un moment nu am criticat un alt antrenor.

Tot ne aducem aminte de ieşirea lui Gică Hagi, am rezolvat-o foarte simplu, am avut o discuţie cu el la telefon prin care am vorbit bărbăteşte între doi antrenori care au poate o viziune diferită faţă de anumite calităţi ale unor jucători", a declarat Cosmin Contra, pentru Telekom Sport.

Selecţionerul a precizat că este dispus să ofere explicaţii oricărui antrenor.

"Eu aştept pe orice antrenor care are anumite nelămuriri, mi-aş dori să vină să vorbească cu mine sau să mă sune, că nu trebuie neapărat între patru ochi, am telefonul disponibil la oricine are o părere să-şi spună cu argumente şi atunci fiecare are argumentele lui şi e clar că nu trebuie eu să dau explicaţii pentru că până la urmă eu sunt antrenorul echipei naţionale, eu răspund de rezultate de convocările pe care le fac", a adăugat Contra.

În noiembrie, Ianis Hagi a debutat la echipa naţională, în meciul câştigat de "tricolori", scor 3-0, în faţa Lituaniei, în grupa a patra a Diviziei C a Ligii Naţiunilor. Contra a explicat şi de ce a întârziat să îl convoace în premieră pe mijlocaşul ofensiv al Viitorului.

"Ianis a avut câteva luni în care nu a avut o evoluţie foarte bună din nici un punct de vedere, nu a avut continuitate în joc şi în ultimele luni Ianis Hagi a revenit jucătorul ăla care  a fost când a ajuns din Italia, imediat din Italia el a avut o evoluţie foarte bună din toate punctele de vedere.

E un jucător care are ceva ce poate nu au mulţi jucători, loveşte cu ambele picioare, are tehnică cu ambele picioare şi este un jucător greu de ţinut, dar eu cred că Ianis trebuie să crească încet încet, trebuie să-l ajutăm să se integreze în sânul echipei naţionale şi nu numai pe el, pentru că eu cred că viitorul echipei naţionale vor fi jucătorii care au calificat naţionala de tineret la aceste europene după 20 de ani", a mai spus selecţionerul.

Afla mai multe despre: contrahaginationala 

viewscnt
Articole similare