Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Contra şi Andone au vorbit despre noua strategie a lui Dinamo. Marea problemă a fotbalului românesc: "De asta nu mai avem jucători la nivel înalt"

EXCLUSIV | Contra şi Andone au vorbit despre noua strategie a lui Dinamo. Marea problemă a fotbalului românesc: "De asta nu mai avem jucători la nivel înalt"

Dinamo București

Comentarii

Dinamo a anunţat, joi, că a cooptat în rândul acţionarilor "Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan", oferindu-le fanilor şi unul dintre cele cinci locuri din Consiliul de Administraţie al clubului. Selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra, şi Ioan Andone cred că această decizie poate revitaliza fotbalul românesc.

"Eu îmi doresc să fie o mişcare de substanţă. Îmi doresc ca în România să existe bugete cum au majoritatea cluburilor din Europa, de 15-18 milioane de euro. Cu aceste bugete noi putem să deschidem din nou ochii în Europa. Automat, poţi să vinzi jucători la echipe mai bune. Noi din această cauză nu mai avem jucători la nivel foarte înalt, pentru că nu sunt rezultate, nu deschidem ochii în Europa. E clar că atâta timp cât toate echipele bune din Europa şi-au luat ochii de pe România, pentru că au văzut că nu mai sunt rezultate, n-o să avem în viitorul foarte apropiat jucători la nivel foarte înalt", a spus Contra, la Telekom Sport.

Cosmin Contra a făcut o paralelă cu fotbalul spaniol: "În Spania au infrastructură şi au 60-70.000 de socios - 100.000 Barcelona, Real Madrid. Dar au istorie în urmă, au pus foarte bine la punct acest sistem. Eu cred că dacă n-ar exista banii oferiţi de televiziuni şi câteva primării cărora le place fotbalul, fotbalul românesc n-ar exista în momentul de faţă".

Selecţionerul a fost completat de Ioan Andone. "Eu cred că în momentul în care se vor organiza şi vor avea mai multe acţiuni, va fi un lucru benefic pentru club. Sunt nişte oameni care se implică pentru a ajuta clubul. Un club ca Dinamo are nevoie de ajutor. Orice club din România are nevoie de ajutor, ajutorul însemnând bani. Odată ce au acţiuni, sunt convins că vor căuta să ajute Dinamo chiar financiar.

La noi, cred că 95 la sută dintre cluburi trăiesc datorită banilor oferiţi de televiziuni. Şi o să ajungem să câştigăm în România cât un tip din IT. Un om care munceşte normal, în IT, la calculator... Un salariu cât al unui fotbalist de Divizia A", a afirmat Andone, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: contraandonedinamo 

viewscnt
Articole similare