Experiențe împreună.
You are here:

EXCLUSIV | Cornel Dinu a dezvăluit cât câştigau fotbaliştii în trecut: "Ceauşescu, salariu de 10.000 de lei. Un jucător, minimum 15.000". De unde veneau banii

EXCLUSIV | Cornel Dinu a dezvăluit cât câştigau fotbaliştii în trecut: "Ceauşescu, salariu de 10.000 de lei. Un jucător, minimum 15.000". De unde veneau banii

Special

Comentarii

Cornel Dinu, marele jucător şi antrenor al lui Dinamo, fosta echipă a Ministerului de Interne în comunism, a dezvăluit cum erau plătiţi fotbaliştii români în trecut. De asemenea, "Procurorul" a susţinut că anumiţi jucători ajungeau să câştige mai bine, lunar, decât liderul comunist Nicolae Ceauşescu.

Cum erau plătiţi fotbaliştii din România în comunism

Echipele de tradiţie de fotbal din România au avut performanţe notabile în secolul trecut, totul culminând cu Cupa Campionilor Europei, trofeu cucerit de Steaua Bucureşti în 1986. 

Jucătorii de atunci erau, din punct de vedere salarial, departe de fotbalul occidental. Totuşi, leafa unui fotbalist căpăta o altă valoare la nivelul ţării. 

"În perioada '70-'80, fotbalul era una dintre puţinele distracţii, era pasiunea urbelor noastre. Una era legiferarea şi alta era motivarea jucătorilor. Să ne aducem aminte că pretutindeni în oraşele astea, la Piteşti, Bacău, Petrolul (n.r. - Ploieşti), se făceau cotizaţii ale intreprinderilor din acele judeţe. Jucătorul era plătit într-un anumit barem, lucrurile astea erau şi la Steaua, şi la Dinamo. Sigur, într-o anumită formă. Erau de stat, dar se închideau ochii, era o legislaţie în vigoare şi nişte măsuri de genul acesta, pe sub masă, care îi motivau pe jucători. 

Dau un exemplu, pentru că un jucător de la Steaua sau Dinamo... Eram ofiţer, subofiţer, aveam 3-4000 de lei pe lună. În anii '70 era un salariu foarte bun, dar la care se adăugau nişte prime venite din nişte fonduri. La Ministerul de Interne (n.r. - care avea Dinamo Bucureşti) era un fond de trei salarii pe sezon, care se puteau da în mod deosebit pentru meritele din teren. Noi am fost doar jucători în teren", a declarat Cornel Dinu în cadrul emisiunii Minutul 91 de pe Telekom Sport. 

Cornel Dinu: "Ceauşescu, salariu de 10.000 de lei, un jucător de fotbal câştiga minimum 15.000"

În anii '80, anumiţi fotbalişti ar fi ajuns să câştige mai bine decât liderul comunist român: "După 1983, lucrurile au luat o altă turnură. Fotbalul prin Dinamo, Steaua şi cu precedentul Craiova, care a jucat semifinala cu Benfica, un jucător de fotbal... Dacă Ceauşescu avea un salariu de 10.000 de lei, un jucător de fotbal de la Dinamo, Steaua, Craiova şi chiar din provincie câştiga minimum 15.000. De unde? Din cotizaţiile astea, din victorii.

Cred că se poate face o compensaţie acum, legală, să prindem din urmă ce înseamnă formele occidentului preluând şi fondul lui. Noi preluăm formele fără fondul lor", a mai spus Cornel Dinu pentru Telekom Sport. 

viewscnt
Articole similare
A vrut Tsitsipas sa sugereze ceva necurat despre Djokovici? Ce a declarat grecul dupa finala...