Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Cornel Dinu despre Generaţia de Aur: "O echipă cu calităţi deosebite, dar care trebuia să joace mai ofensiv!"

EXCLUSIV Cornel Dinu despre Generaţia de Aur: "O echipă cu calităţi deosebite, dar care trebuia să joace mai ofensiv!"
Comentarii

Cornel Dinu, fost mare jucător al echipei naţionale, dar şi fost selecţioner al României, a vorbit la Telekom Sport despre mai multe dintre generaţiile fotbalului românesc.

Firesc, a acordat o importanţă mare în discursul său, "Generaţiei de Aur" care a făcut senzaţie la Cupa Mondială din 1994 din Statele Unite: "Părerea mea este că în '94 era o echipă mult mai sudată, mult mai rodată. Eu am fost adeptul unui joc deschis, unui joc plăcut, se spune că cei care au fost apărători devin mult mai generoşi cu fotbalul atunci când antrenează, iar cei care au fost atacanţi devin mai închişi" a mărturisit fostul selecţioner.

"Eu cred că această echipă ar fi putut să joace mult mai ofensiv în America în 94. Avea calităţi deosebite, sigur a fost o echipă care în proporţie de 90 şi ceva la sută era făcută în anii 90, 91, 92, 93 când a mai antrenat şi profesorul Rădulescu, am mai antrenat şi eu, am pus fiecare câte ceva aşa cum a pus incontestabil şi Ienei. Repet, cred că ar fi trebuit să joace mai ofensiv nu ştiu dacă cu Columbia, poate cu Suedia că era vorba de cu totul altceva, Suedia era destul de puternică pe atac atunci, mai vulnerabilă cred eu pe apărare. Dar aşa am jucat, dacă ne aducem bine aminte cu 5 apărători, 3 apărători centrali, cu doi mijlocaşi în faţa apărătorilor centrali care erau atunci Prodan, era parcă atunci Belodedici, parcă Mihali. Ştiu că echipa asta aşa a fost făcută, eu am adus şi jucători noi, în fine... erau cei doi mijlocaşi tot un fel de apărători centrali nu cu mari calităţi ofensive, e vorba de Lupescu şi Gică Popescu şi exact cum spui tu era un 5-4-1. Poate că ar fi reuşit mai mult, era o generaţie cu nimic inferioară faţă de celelalte care erau la CM, poate într-un fel Brazila era superioară, Italia acelaşi realist chiar dacă a pierdut la penalty cu Baresi care a venit după 16 zile, a jucat finala după o operaţie de menisc, un record care te pune pe gânduri. Părerea mea că generaţia aceea din 94 putea mult mai mult" a punctat Cornel Dinu, la Telekom Sport.

Cornel Dinu a fost selecţionerul României în 1992-1993 şi a lucrat cu o bună parte dintre componenţii Generaţiei de Aur. După aventura de pe banca tehnică a primei reprezentative, Dinu s-a întors la Dinamo, unde a mai antrenat de trei ori, în 1996, 1998-2001 şi 2002-2003.

Afla mai multe despre: cornel dinu 

viewscnt
Articole similare