Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV Cornel Dinu îl trage de urechi pe Mirel Rădoi! Greşeala făcută de selecţioner în startul Ligii Naţiunilor: "Îl joci dacă nu-ţi placea geometria la şcoală"

EXCLUSIV Cornel Dinu îl trage de urechi pe Mirel Rădoi! Greşeala făcută de selecţioner în startul Ligii Naţiunilor: "Îl joci dacă nu-ţi placea geometria la şcoală"
Comentarii

România a învins Austria, scor 3-2, şi este lider în prima grupă din liga B a Ligii Naţiunilor. La finalul partidei, Cornel Dinu a analizat victoria cu austriecii şi l-a lăudat pe Mirel Rădoi pentru strategia folosită, spre deosebire de partida cu Irlanda de Nord, încheiată scor 1-1.

Austria - România 2-3 (Baumgartner 17, Onisiwo 80 / Alibec 3, Grigore 51, Maxim 70), pe telekomsport.ro, în Liga Naţiunilor

În prima partidă, cu Irlanda de Nord, scor 1-1, Rădoi a jucat într-un 4-1-2-1-2, strategie la care selecţionerul a renunţat la timp, în percepţia lui Cornel Dinu: 

"Schimbând cinci jucători faţă de meciul cu Irlanda de Nord, datele jocului au fost altele. Atunci când gândeşti bine concepţional şi echipa, te ajută şi şansa. Am fost dominaţi de acest Mannschaft, e un veritabil Mannschaft. Am stat bine în teren, au apărut jucători noi. La fel trebuia să joace şi în partida cu Irlanda de Nord, nu avea ce căuta rombul la mijloc, aşa cum se joacă şi în fotbalul mondial. Echipa a fost superioară... Austria, dar care a avut probleme, pentru că ne-am închis foarte bine. Pe undeva s-a reconfirmat că Stanciu şi Maxim pot fi interii. Variantele sunt 4-3-3, 4-2-3-1, 5-3-2, poate e finalul la un 5-4-1 pe care l-am jucat. Echipa la meciul cu Irlanda de Nord nu s-a făcut bine. Joci acasă şi trebuie să ataci peste tot. Şi pe benzile terenului, şi pe mijloc. În acest 4-3-3 am fost mai apropiaţi de adevăr. Am avut şi noroc la golul lui Grigore", a declarat analistul Telekom Sport.  

Pe cine a remarcat Cornel Dinu după Austria - România 2-3

Cornel Dinu i-a evidenţiat pe Gabi Iancu, Ciprian Deac, Alexandru Creţu, Alexandru Maxim, Nicolae Stanciu şi pe Florinel Coman. În plus, a oferit şi o ironie la adresa strategiei din remiza cu Irlanda de Nord:

"Atunci când concepţia de joc e apropiată de fotbalul pe care-l trăieşti... Iancu e apropiat de adevăr, chiar şi Deac, care pătrunde cu mingea la picior, e tehnic. A ondulat prin faţa apărătorului advers, i-a dat pasă şi am început cu 1-0. În acest 5-4-1, dacă vrei, blindatele au fost blocate de nişte ziduri defensive bine făcute pe culoare. Per total, în repriza a doua, s-a schimbat raportul ocaziilor, chiar şi cu şansa pe care am avut-o la ultimele două goluri. 

O partidă foarte bună a făcut-o Creţu, apoi cei doi interi (n.r. - Maxim şi Stanciu) despre care s-a dovedit că nu au ce cauta în romb. Rombul e depăşit, îl joci dacă nu-ţi placea geometria la şcoală.

L-aş remarca pe Coman, care nu doar că a avut câteva incursiuni în atac, a rezistat fizic 90 de minute şi de multe ori l-a blocat bine pe cel mai bun apărător lateral al austriecilor, Laimer", a mai spus Cornel Dinu. 

 

Afla mai multe despre: cornel dinuaustria romania 

viewscnt
Articole similare