Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cornel Dinu, impresionat de un fost antrenor din Liga 1: ”Acum, este numărul 1 la Juventus Torino”

EXCLUSIV | Cornel Dinu, impresionat de un fost antrenor din Liga 1: ”Acum, este numărul 1 la Juventus Torino”

Superliga

Comentarii

Cornel Dinu este de părere că cei de la CFR Cluj îi datorează extrem de multe lui Maurizio Trombetta, antrenor care i-a pregătit pe ”feroviari” în perioada septembrie 2008 - ianuarie 2009.

Indiferent de formă sau de antrenor, CFR Cluj şi-a făcut un renume din felul în care este organizată pe faza defensivă. Cornel Dinu aminteşte că această filosofie a fost adusă la Cluj de Maurizio Trombetta, pe care-l consideră cel mai bun antrenor pe care CFR l-a avut vreodată. Fostul mare fundaş spune că meritul celor de la CFR a fost că a păstrat acest sistem, care i-a adus ulteriori trofee:

”Aduceţi-vă aminte că cel care a creeat acest sistem şi este meritul, probabil că şi Mureşan are unele merite, cel care a lansat această idee este, după părerea mea, cel mai bun antrenor pe care l-a avut CFR Cluj: Trombetta. Trombetta este de câţiva ani de zile numărul 1 preparatorul fizic la Juventus... Este cam al doilea. Trombetta a creeat sistemul acesta să pleci de la defensivă. Meritul lor este că l-a păstrat. Nu întâmplător au câştigat două campionate la rând, au câştigat cinci campionate în ultimii 11 ani. Deci plecând de la acest adevăr, al siguranţei în apărare”, a comentat Cornel Dinu la Telekom Sport.

Din vara lui 2014, Maurizio Trombetta face parte din staff-ul tehnic al lui Juventus Torino. Antrenorul italian a fost secundul lui Ioan Andone din iunie 2008 până în septembrie 2008, când a fost trecut antrenor principal. El a stat pe bancă la celebrul AS Roma - CFR Cluj 1-2, din grupele Champions League. Trombetta a fost demis în ianuarie 2009.

Afla mai multe despre: cornel dinumaurizio trombetta 

viewscnt
Articole similare