Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cornel Dinu, prima reacţie după Islanda - România 2-1. Tricolorul "scos" din naţională: "Nu ştiu de ce a fost folosit el. E bun în Liga 1". Nici Mirel Rădoi n-a scăpat

EXCLUSIV | Cornel Dinu, prima reacţie după Islanda - România 2-1. Tricolorul "scos" din naţională: "Nu ştiu de ce a fost folosit el. E bun în Liga 1". Nici Mirel Rădoi n-a scăpat

EURO 2020

Comentarii

Expertul Telekom Sport, Cornel Dinu, a făcut analiza meciului Islanda - România, scor 2-1, în urma căruia naţionala antrenată de Mirel Rădoi a ratat calificarea la EURO 2020.

România a fost învinsă, joi, la Reykjavik, cu scorul de 2-1 (2-0), de Islanda, în semifinalele play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021. Tricolorii nu vor participa la turneul la care şi Bucureştiul găzduieşte meciuri.

"Of Doamne. În primul rând, speram... Ştim care sunt realităţile fotbalului nostru. O ţară cu 300.000 de locuitori, cu un fotbal serios, realist, fizic, puternic, inteligent ne-a depăşit clar. Am fi putut, dacă ne puneam armele de altă dată.... Prin 1998 i-am bătut cu 4-0. Uitaţi-vă ce înseamnă un popor serios. Nu am avut merite, ca să ne facem jocul un aliat. Nu se poate ca un atacant, care nu mai e titular la Everton, să se descurce atât de uşor printre Creţu şi Maxim să marcheze cum a vrut, când a vrut. Ne-am pierdut valorile de altă dată. 

Jocul nostru a semănat cu o horă fără sens. Singura situaţie, care spune de la sine totul, a fost la acea fază teribilă, în minutul 58, un arbitru perfect a dat penalty. 

Ei puteau face şi 3-0, dar au dat în portar, iar după aceea s-a întors faza şi am reintrat în joc, dar doar ca speranţă. Cunoscând capacitatea lor aeriană, noi am trimis mingi aeriene şi nu cred că am câştigat vreo minge la cap. Impresia din prima repriză a fost dureroasă. Nu se poate ca Islanda să poată face ce vrea, cum a vrut ea", a declarat Cornel Dinu.  

Ciprian Deac, criticat de Cornel Dinu. Nici Mirel Rădoi nu a scăpat

Mirel Rădoi a fost criticat pentru lipsa de experienţă, în timp ce Ciprian Deac pentru eficienţa sa de pe teren. Mai mult, Cornel Dinu nu a înţeles prezenţa acestuia la meciul cu Islanda: "Nu ştiu de ce a fost folosit Deac, pentru că e bun pentru campionatul nostru, dar care nu poate face ce e de făcut cu astfel de jucători. Aici e fotbal de mişcare. Peste fundaşul stânga nu a trecut niciodată. 

Dacă la pauză se fac trei schimbări, asta îmi dă de înţeles că experienţa lui Rădoi lasă de dorit. Nu a avut o echipă gândită şi îţi trebuiau jucători de pătrundere. Apoi, în repriza a doua, l-am văzut pe Iancu acolo", a mai spus Cornel Dinu.  

Afla mai multe despre: cornel dinuislanda romaniaislandaromaniaeuro 2020 

viewscnt
Articole similare