Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cornel Dinu, tir de ironii la adresa nord-irlandezilor după egalul cu România: "Ei joacă mai mult prin pub-uri. N-am văzut pe niciunul să dribleze!"

EXCLUSIV | Cornel Dinu, tir de ironii la adresa nord-irlandezilor după egalul cu România: "Ei joacă mai mult prin pub-uri. N-am văzut pe niciunul să dribleze!"

Echipa națională

Comentarii

În direct la Telekom Sport, Cornel Dinu (72 de ani) a analizat meciul Irlanda de Nord - România 1-1 şi a lansat câteva ironii la adresa jucătorilor britanici, care au condus naţionala României până spre finalul partidei. "Procurorul" a spus că jucătorii nord-irlandezi joacă mai mult prin pub-uri şi nu sunt în stare să dribleze.

România a făcut egal cu Irlanda de Nord, 1-1 la Belfast, după ce tricolorii lui Rădoi au fost conduşi cu 1-0, după un gol al lui Boyce. Eric Bicfalvi a adus egalarea. Cornel Dinu a taxat nivelul de joc al naţionalei nord-irlandeze şi fost ironic la adresa jucătorilor pe care i-a înfruntat naţionala României.

"Aceşi jucători nord-irlandezi joacă mai mult prin pub-urile fotbalului britanic. Evoluează prin liga a doua şi a treia. Sigur, ne-au dominat, dar nu sunt capabili să joace din celebrul ”one touch”. N-am văzut niciunul care să dribleze. George Best dribla, acum n-am văzut niciunul. Prietenul meu Panduru a remarcat un ”celebru” jucător de la ei, Galbraith parcă. Nu cred că Pandi are dreptate că joacă la Manchester United. Cred că joacă într-un pub lângă stadionul lui Manchester United, stă şi el la o bere. Am remarcat doar că are o freză franciscană. Nu mă mai surprinde deloc diletantismul lui Rădoi. Împotriva unui asemenea adversar trebuie să te gândeşti puţin. Practic singurul nostru jucător care a contat a fost Bicfalvi. Mă gândesc ce o fi în mintea unui selecţioner când aduci un jucător ca  Bicfalvi, neavând un proiect să spui că e un proiect care îl anunţă după ce s-a întâmplat în fotbalul nostru. Că ne interesează, dar nimeni nu a anunţat înainte că ne interesează CM pentru că în momentul când aduci un jucător de 32 ani nu-ţi permiţi decât dacă nu ştii ce e cu jucătorii tăi, cu lotul, ce vrei să joci, să-l ţii pe tuşă.  Când aduci unul de 32 presupune experienţă, capacitate de joc şi oricum cred că cât a evoluat el 20 de minute, a reuşit şi golul din singura noastră combinaţie mai periculoasă pentru că şi la ocazii ne-au dominat irlandezii. ", a spus Cornel Dinu, la Telekom Sport.

Irlanda de Nord - România 1-1, în Liga Naţiunilor

Reprezentativa României a remizat, miercuri seară, la Belfast, scor 1-1 (0-0), cu selecţionata Irlandei de Nord, în ultima etapă a Grupei 1 a Diviziei B din cadrul Ligii Naţiunilor. În celălalt meci din grupă, liderul Austria a remizat acasă cu Norvegia, scor 1-1, datorită unui gol marcat în minutul 90+4. Nord-irlandezii au retrogradat în Divizia C, ocupanta primului loc promovează în Divizia A.

În Irlanda de Nord, au marcat Boyce ’56 pentru gazde şi Bicfalvi ’81 pentru tricolori.



Tricolorii au purtat banderole negre în memoria victimelor tragediei de la Piatra Neamţ. Înainte de startul partidei s-a ţinut un moment de reculegere.

În tribune s-au aflat 1.060 de spectatori.

Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, Evand, Cathcart – Kennedy (Lewis ’66), McNair, Smith (Galbraith ’79), Mccann, Dallas – Magennis (McLaughlin ’79), Boyce (Washington ’66). Selecţioner: Ian Baraclough.

România: Tătăruşanu – Nedelcearu, Cristea, Toşca (Bicfalvi ’74) – Creţu (Mogoş ’64), Marin, Nistor, Camora, – Man (Maxim ’64), Alibec (Băluţă ’87), Tănase (Ganea ’87). Selecţioner: Mirel Rădoi.

Meciul a fost arbitrat de elveţianul Sandro Scharer, ajutat de asistenţii Bekim Zogaj şi Jonas Erni, iar Fedayi San a fost patrulea oficial.

În aceeaşi grupă, Austria a terminat la egalitate cu Norvegia, pe teren propriu, scor 1-1, înscriind golul egalizator în minutul 90+4, prin Grbic. Norvegienii au marcat prin Zahid, în minutul 61.

Cu câteva ore înainte de cele două partide, Comisia de Apel a UEFA a anunţat decizia cu privire la confruntarea România – Norvegia, care a fost anulată, oaspeţii neputând să facă deplasarea. Tricolorii au fost declaraţi câştigători la masa verde (3-0). Potrivit federaţiei norvegiene, aceasta are dreptul să conteste decizia Comisiei de Apel.

Clasamentul grupei este următorul: 1. Austria – 13 puncte, 2. Norvegia – 10 puncte, 3. România – 8 puncte, 4. Irlanda de Nord – două puncte.

Afla mai multe despre: cornel dinuechipa nationalafotbal international 

viewscnt
Articole similare