Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cosmin Contra despre schimbul de generaţii de la echipa naţională: ”Unii jucători tineri sunt pregătiţi, alţii mai puţin”

EXCLUSIV | Cosmin Contra despre schimbul de generaţii de la echipa naţională: ”Unii jucători tineri sunt pregătiţi, alţii mai puţin”

Echipa națională

Comentarii

Într-o intervenţie la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Sport Report cu Silviu Tudor Samuilă, selecţionerul echipei naţionale, Cosmin Contra a explicat printre altele cum vede el schimbul de generaţii din fotbalul românesc.

Cosmin Contra a declarat la Telekom Sport că a resimţit presiunea dinaintea partidei cu Feroe, în special pentru că şi-a văzut jucătorii foarte tensionaţi.

Selecţionerul României a explicat cum a încercat să facă diferenţa tactic în partida cu reprezentativa Insulelor Feroe: ”S-a creat o presiune mare înainte de acest meci, inclusiv în rândul jucătorilor. N-a fost uşor să aleg jucătorii pentru meciul cu Feroe, dar am ales fotbalişti cu experienţă, care simţeam că pot face presiunii. Dar, în primul rând am ales jucătorii în funcţie de calităţile lor. Chipciu şi Deac trebuiau să intre cât mai mult în interior, pentru a permite benzilor să urce foarte sus. Cred că a fost bine, pentru că la 2-0, echipa ataca în continuare. Apoi a venit acel penalty făcut cadou echipei din Feroe” a mărturisit Cosmin Contra, în cadrul unei intervenţii în emisiunea Sport Report de la Telekom Sport.

Selecţionerul avertizează: ”Avem nevoie de jucători care pot câştiga duelurile individuale”. Ce spune despre jucătorii de la tineret

Una dintre dilmele care apasă puternic fotbalul românesc este schimbul de generaţii atât de discutat în ultimele zile.

Dar, sunt pregătiţi fotbaliştii de la Naţionala Under 21 să joace pentru prima echipă deja din această campanie de calificare? Selecţionerul României i-a explicat lui Silviu Tudor Samuilă cum vede situaţia în acest moment: ”Eu cred că la echipele nordice pe care le avem în grupă, unii sunt pregătiţi, dar nu toţi. Încet încet vor avea şanse, dar trebuie să avem grijă cu promovarea celor tineri, pentru că un meci slab le poate afecta încrederea. Trebuie văzut cine poate face faţă la nivel fizic, dar şi la nivel de intensitate. Asta s-a văzut şi cu Suedia, s-a făcut diferenţa pe undeva la aceste capitole. Avem nevoie de jucători care pot câştiga duelurile individuale, fotbalul de azi e format din dueluri fizice în multe zone ale terenului. Iar noi, din păcate, cu Suedia în prima parte, nu prea am câştigat duelurile directe cu ei. În partea a doua am reuşit să-i punem în dificultate, ba chiar să emitem pretenţii să-i egalăm. Dar, fotbalul în ziua de azi e pur fizic, intensitate maxima, sacrificiu şi cât mai puţine greşeli” a explicat Cosmin Contra.

România a început cu stângul campania de calificare la EURO 2020, iar ”tricolorii” au pierdut meciul cu Suedia, scor 1-2. În schimb, marţi, la Cluj, ”tricolorii” au învins categoric naţionala Insulelor Feroe, scor 4-1. 

Afla mai multe despre: cosmin contraechipa naţională 

viewscnt
Articole similare