Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cosmin Olăroiu a vorbit cu Mirel Rădoi! Ce sfaturi preţioase i-a dat selecţionerului noul campion al Chinei

EXCLUSIV | Cosmin Olăroiu a vorbit cu Mirel Rădoi! Ce sfaturi preţioase i-a dat selecţionerului noul campion al Chinei

Echipa națională

Comentarii

Cosmin Olăroiu (51 de ani) a reuşit o performanţă uriaşă în China. Tehnicianul român a cucerit primul titlu din istoria lui Jiangsu Suning şi al şaptelea din cariera sa de antrenor. „Oli” nu are însă de gând să se oprească aici şi, într-o intervenţie telefonică la Telekom Sport, a dezvăluit că nu se vede potrivit pentru banca unei echipe naţionale.

Olăroiu, şanse mici să fie selecţioner: „Nu ştiu dacă aş fi bun”. Sfaturile preţioase date lui Rădoi

FCSB (2006), Al Hilal (2008), Al Ain (2012, 2013), Al Ahli (2014, 2016) şi Jiangsu Suning (2020) sunt echipele cu care Olăroiu a reuşit să ia titlul. Plecat de 13 ani din România, antrenorul noii campioane a Chinei a fost mereu luat în calcul ca un posibil selecţioner al „tricolorilor”.

Cu toate acestea, şansele ca „Oli” să vină la naţională sunt destul de mici, iar problema nu o reprezintă pretenţiile financiare, ci modul de lucru al tehnicianului lui Jiangsu. Înainte ca Radoi să preia Tătăruşanu & Co., Olăroiu l-a avertizat pe fostul său elev.

„Nu ştiu dacă nu aş fi un bun selecţioner, eu am fost obişnuit cu o muncă zilnică. I-am spus şi lui Mirel (n.r. - Rădoi) că are puţin timp la dispoziţie să lucreze tot ce vrea la naţională. La naţională depinzi de jucătorii pe care-i selecţionezi. La club depinzi de munca pe care o faci. Nu ai timp să-ţi pui...

Nu poţi lucra multe lucruri la naţională. La o echipă de club totul depinde de tine. La naţională, depinzi de ce fac ei la cluburi, de modul în care sunt obişnuiţi ce să facă. Nu avem niciun jucător care să joace la o echipă de top din China, nici în Golf”, a declarat Cosmin Olăroiu la Telekom Sport.

Cosmin Olăroiu, sfătuiotorul lui Mirel Rădoi

Olăroiu a fost întotdeauna unul dintre principalii sfătuitori ai lui Rădoi. În trecut, actualul selecţioner a dezvăluit că fostul său antrenor avea numeroase cărţi de psihologie în casă.

„Uşor, uşor când am înaintat în vârstă şi stăteam foarte aproape de Oli, nu înţelegeam ce e cu atâtea cărţi de psihologie la el în casă. «Bă, Oli, înţeleg lucrurile de tactică, de strategie, dar ce faci cu atâtea cărţi de psihologie?». Şi la un moment dat îmi zice: «Hai să-ţi spun de ce, ai un grup format din 20 de fotbalişti, s-ar putea ca mesajul pe care îl transmiţi să ajungă doar la 18, nu la 20, la 10, nu la 20.

Tu vrei ca marea majoritate să-ţi înţeleagă mesajul, nu poţi să repeţi întruna mesajul că ar însemna că şedinţa ta să dureze ore în şir, atunci trebuie să găseşti, să citeşti, să înţelegi comportamentul oamenilor cum poate fi diferit, dar în acelaşi timp, când ai o discuţie cu ei, să înţeleagă cât mai mulţi»”, a povestit Mirel Rădoi la Telekom Sport.

  • singura experienţă a lui Cosmin Olăroiu ca selecţioner a fost pe banca naţională a Arabiei Saudite (2014-2015)
  • 1 victorie şi 4 înfrângeri, acesta este bilanţul lui „Oli” pe banca tehnică a reprezentativei saudite

Afla mai multe despre: olaroiuradoiromania 

viewscnt
Articole similare