Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cosmin Olăroiu, prima reacţie după ce a câştigat campionatul Chinei cu Jiangsu Suning: "Nu e întâmplător! Bucuria e cu atât mai mare"

EXCLUSIV | Cosmin Olăroiu, prima reacţie după ce a câştigat campionatul Chinei cu Jiangsu Suning: "Nu e întâmplător! Bucuria e cu atât mai mare"
Comentarii

Cosmin Olăroiu (51 de ani) a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport şi a oferit prima reacţie a sa după ce a câştigat campionatul Chinei cu Jiangsu Suning, o performanţă uriaşă. Antrenorul român a spus că performanţa este cu atât mai mare cu cât echipa sa nu era favorită, dar triumful nu e unul întâmplător.

Olăroiu a învins cu Jiangsu Suning pe Guangzhou Evergrande, scor 2-1, în returul finalei campionatului Chinei. În retur, a fost 0-0. Oli a adus primul titlu din istoria clubului Jiangsu Suning şi a spus, în exclusivitate la Telekom Sport, că performanţa echipei nu e una întâmplătoare pentru că elevii săi au pierdut doar două meciuri din ultimele peste 20.

Antrenorul român a spus că el şi jucătorii săi au reuşit să aducă ceva mai mult decât valoare individuală a jucătorilor lui Guangzhou Evergrande.

"E un sentiment nou. La Jiangsu nu eram favoriţi, iar bucuria e cu atât mai mare. Le spuneam jucătorilor că despre asta e fotbalul, în sport şi în ce facem în viaţă. Eram o echipă cu probleme, o echipă aflată într-un moment dificil, când am plecat la drum. Gândurile noastre erau de a ne califica, de a trece de prima parte a competiţiei. După primul meci din semifinale ne-am dat seama, ştiam că nu e întâmplător. Noi avem un an şi trei luni în care am pierdut doar trei meciuri. Nu a fost întâmplător, rezultatele noastre au o bază. Totul e uriaş, surprinzător pentru toată lumea. Noi am venit cu mai multe decât valoarea lor.



Pentru noi, faptul că am terminat în primele patru anul trecut a fost o perfromanţă. E meritul şi al antrenorului, al staff-ului, sunt mulţi factori. Nu suntem noi cei care jucăm, nu suntem cei decisivi. Aducem un aport, nu e tot timpul decisiv. Jucătorii sunt cei care joacă, ei vin cu ambiţie, dăruire, determinare. Am jucat 20 şi ceva de meciuri şi am pierdut două, şi pe majoritatea le-am câştigat în faţa echipelor favorite. Cred că am câştigat pe merit.

M-am bucurat pentru jucători, că i-am văzut fericiţi. Pentru majoritatea e primul trofeu, primul campionat câştigat. Le-am urmărit trăirile. Era o satisfacţie că am lucrat alături de ei. A fost frumos, că au fost şi spectatori. Ne-am întors în cantonament, unde am stat închişi şi am vorbit cu jucătorii, i-am felicitat, le-am mulţumit. Sunt măsuri de precauţie.

Sentimental, acest titlu are cea mai mare valoare. Titlul cu Steaua şi acesta sunt cele mai importante. Eu nu aş fi pariat că iau titlul acum. Nici nu ştiu cum se pariază, dar am spus aşa, între ghilimele. În China, poţi pierde orice meci, în Golf pierdeam două meciuri pe an şi era tragedie. Aici, conjunctural s-a făcut ierarhia. Echipele au străini foarte buni. Echipele au jucători foarte valoroşi. Mai am contract aici până în 2021. Vedem dacă vom continua, după ce ne reîntâlnim aici.

În China am venit să muncim. Dacă am avea timp să trăim viaţa, nu am mai vorbi la telefon acum. Comunicarea e mai dificilă, acomodarea e mai dificilă. E OK, suntem veniţi să facem ceva important."
, a spus Cosmin Olăroiu, în exclusivitate la Telekom Sport.

Cosmin Olăroiu a câştigat campionatul Chinei cu Jiangsu Suning!

La cârma chinezilor de la Jiangsu Suning din 2018, când l-a înlocuit pe marele Fabio Capello, Cosmin Olăroiu a reuşit o performanţă de excepţie. A câştigat campionatul Chinei, după o finală în care a învins cea mai puternică echipă din China, Guangzhou Evergrande, cu 2-1. În turul finalei, scorul dintre cele două echipe a fost 0-0. E primul trofeu de campioană câştigat de Jiangsu Suning în istoria clubului, iar patronul echipei a anunţat că e doar începutul a ceva măreţ.

„Jiangsu Suning a câştigat campionatul, a scris o pagină de poveste în istoria clubului. Peste ani ne vom aminti cu plăcere despre această mare performanţă. Acest trofeu nu va fi însă finalul unui ciclu, din contră. Va fi începutul a ceva măreţ. De acum înainte trebuie să ne luptăm an de an pentru titlu, să tindem şi spre alte trofee. Vom investi şi mai mult în dezvoltarea fotbalului din China, vom încerca să atragem şi mai mulţi tineri către acest sport”, a declarat Zhang Jindong, citat de Internews.

Afla mai multe despre: cosmin olaroiureactiejaingsu suningcampionat 

viewscnt
Articole similare