Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | COSR aşteaptă explicaţii pentru eşecul de la judo

EXCLUSIV | COSR aşteaptă explicaţii pentru eşecul de la judo

Alte sporturi

Comentarii

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român finanţează pe baza de programe proiectele federaţiilor în privinţa planurilor de pregătire olimpice. Comitetul Tehnic al COSR avizează aceste proiecte în speranţa că ele vor da şi rezultate. Dar când eşecurile pe linie se ţin lanţ, cum este şi cazul judoului, care la actuala ediţie a Mondialului din Japonia a clacat la toate capitolele, atunci şi explicaţiile pentru un astfel de eşec trebuie să apară imediat.

Mihai Covaliu, preşedintele COSR, a venit la Tokyo tocmai pentru a vedea la faţa locului care este situaţia sportivilor români, într-un sport care în 2008 aducea medalia de aur la JO prin Alina Dumitru, la categoria 48 de kilograme. Dezamagirea lui Covaliu a fost una foarte mare. ”Nu sunt un specialist în judo, dar e foarte limpede că lucrurile nu merg deloc bine. Comitetul Olimpic a oferit întreg sprijinul judoului pentru ca pregătirea să decurgă în condiţii foarte bune. Mai este doar un an până la Jocurile Olimpice şi nu ştiu ce se poate redresa până atunci”, a spus tăios Mihai Covaliu.

Şeful COSR nu poate accepta ca lucrurile să continue aşa. ”Noi nu ne putem implica în activitatea federaţiilor. Obligaţia noastră este să finanţăm nişte proiecte fezabile. Dar când vezi că lucrurile merg într-o direcţie greşită trebuie să-ţi pui un mare semn de întrebare dacă trebuie să continui aşa sau nu”, a mai spus Covaliu.

”Când cei de la federaţie ne-au prezentat proiectul cu aducerea unui antrenor japonez, am considerat că este un pas important în dezvoltarea judoului. Doar că lucrurile nu s-au schimbat. Trebuie văzut ce s-a întâmplat exact”, a adăugat Covaliu. 

Două medalii şi-a propus FR de Judo la JO de la Tokyo

La instalarea în funcţie de preşedinte al FR de Judo, Cosmin Guşă anuntă cu mare încredere că pentru Tokyo, judoul românesc şi-a propus obţinerea a două medalii. Majoritatea celor care lucrează în acest sport a fost sceptică ştiind realitatea de pe tatami. Acum, acest obiectiv pare a fi mai degrabă unul utopic. 

Covaliu vrea să investească în antrenori

După dezastrul de la judo, Mihai Covaliu şi-a propus ca pe termen lung s- investeasc- foarte mult în aducerea unor antrenori valoroşi. Dar şi pentru formarea şi dezvoltarea celor care sunt în România. ”Investiţia în tehnicieni este foarte importantă. La toate sporturile. Fără specialişti de top nu poţi face performanţă chiar dacă avem sportivi foarte talentaţi”, a mai spus Covaliu.

Afla mai multe despre: covaliucosr 

viewscnt
Articole similare