Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Costel Pantilimon, un portar atipic. Dănuţ Lupu, Giani Kiriţă sau Şumudică. Cum i-au marcat copilăria aceste nume

EXCLUSIV | Costel Pantilimon, un portar atipic. Dănuţ Lupu, Giani Kiriţă sau Şumudică. Cum i-au marcat copilăria aceste nume

Stranieri

Comentarii

Costel Pantilimon (33 de ani) s-a destăinuit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport. Goalkeeperul împrumutat de Nottingham Forest la Omonia a dezvăluit care au fost idolii copilăriei sale. E vorba de nume grele care au scris istorie în Liga 1, dar niciunul nu este al vreunui portar.

Născut pe 1 februarie 1987, la Bacău, Costel Pantilimon a început fotbalul la Aerostar. În 2003, la vârsta de 16 ani, portarul a făcut pasul către Poli Timişoara, club pentru care a evoluat timp de nouă sezoane.
 
Într-un dialog cu reporterul şi comentatorul Telekom Sport, Ovidiu Ionescu, internaţionalul român a dezvăluit care au fost preferaţii săi în copilărie.
 
„Nu aveam neapărat o echipă favorită, aveam anumiţi jucători de care îmi plăcea şi culmea, de multe ori, nici nu erau portarii, ca să înţelegi, ştii?
 
Era, de exemplu, mi-aduc aminte Dănuţ Lupu. Mergeam la meciuri, de exemplu când era Dănuţ Lupu şi au câştigat campionatul la Rapid, era domnul Mircea Lucescu antrenor.  Mergeam la meciuri şi atunci l-am văzut prima dată live pe Dănuţ Lupu şi am zis că e incredibil şi uite, mi s-a părut aşa o prezenţă în teren şi cu aşa o uşurinţă să joci fotbalul, am zis că e ceva extraordinar.
 
Ştiu că era Şumi(n.r. Marius Şumudică) şi cu Jean Barbu, uite Schumacher, mi-a plăcut mult Schumacher şi după aia, referitor la portari, stai să-mi aduc aminte... Uite, chiar la Dinamo, dacă nu greşesc... La Dinamo mi-a plăcut mult Kiriţă, de exemplu.  Un fundaş foarte bun şi îl văzusem live, îl văzusem în meciuri cu FCM şi după aia am început să-l urmăresc. Una e când îi vezi live şi... Bine, am mai zis eu, cred că Marius Popa a fost şi după aia am reuşit să fim colegi şi am şi răms în relaţii foarte bune”, a declarat Costel Pantilimon la Telekom Sport.
 
Pantilimon nu a ajuns însă nici golgheter ca Jean Barbu sau ca Marius Şumudică, nu a avut nici glezna fină a lui Dănuţ Lupu şi nici agresivitatea pozitivă a lui Giani Kiriţă, dar a devenit unul dintre cei mai mari portari din istoria României.
 
„Panti” are în CV cluburi uriaşe precum Manchester City, Sunderland, Watford, Deportivo La Coruna sau Nottingham Forest şi a evoluat de 27 de ori sub tricolor.

Afla mai multe despre: pantilimoncopilarieidoli 

viewscnt
Articole similare