Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cristi Balaj a vorbit despre "cazul Corona Braşov". Cum pot primi handbalistele o suspendare mai mică

EXCLUSIV | Cristi Balaj a vorbit despre "cazul Corona Braşov". Cum pot primi handbalistele o suspendare mai mică

Handbal

Comentarii

Cristian Balaj, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping, a vorbit pentru Telekom Sport despre "cazul Corona Braşov" şi despre modalitatea prin care încearcă să le ajute pe handbalistele de acolo.

"Comisia prin preşedintele ei m-a anunţat că sunt pregătiţi să dea o decizie, doar că restricţiile Covid 19 îi împiedică să se întâlnească. Decizie care după ce va fi publicată, fetele vor obţine sprijinul meu în calitate de preşedinte al Agenţiei, prin comunicarea pe care o voi face cu cei de la WADA, în încercarea de a le reduce sancţiunea", a anunţat fostul arbitru. 

Balaj menţionează că handbaliste pot fi suspendate patru ani, însă sancţiunea poate fi redusă: "Din păcate, manipularea sângelui, unde e introdusă această procedură de laser-terapie intravenos se sancţionează cu patru ani. În momentul în care lipseşte vinovăţia, intenţia, atunci poate să coboare la doi ani şi de acolo, în funcţie de colaborare, ajutorul substanţial pe care fetele îl dau, acolo mai poate să apară o reducere. 

Dacă ai încălcat reglementările antidoping automat apare o sancţiune, indiferent dacă sportivul este vinovat sau nu. Codul WADA spune că sportivul este vinovat pentru orice substanţă care se găseşte în corpul lui", a mai spus Cristi Balaj pentru Telekom Sport. 

Totodată, el a anunţat că Agenţia Naţională Antidoping stă la dispoziţia handbalistelor în cazul în care acestea au nevoie de sfaturi în legătură cu anumite decizii pe care ar vrea să le ia din punct de vedere profesional: "Văd că apar tot felul de informaţii prin care ele, chiar dacă sunt suspendate doresc să semneze anumite contracte. Trebuie să îş consulte avocaţii, trebuie să îşi consulte impresarii. Suntem deschişi, noi suntem la dispoziţia lor, putem să adresăm întrebări către cei de la WADA şi să avem grijă ca nu cumva să apară o greşeală care ar putea să le afectezeulterior".

Afla mai multe despre: corona brasovcristi balaj 

viewscnt
Articole similare