Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

EXCLUSIV | Cristi Balaj desfiinţează criticile celor de la CFR Cluj la adresa arbitrajului. Cum a analizat fiecare fază controversată

EXCLUSIV | Cristi Balaj desfiinţează criticile celor de la CFR Cluj la adresa arbitrajului. Cum a analizat fiecare fază controversată

Superliga

Comentarii

Cristi Balaj a analizat fazele contestate de cei de la CFR Cluj, în derby-ul pierdut cu 1-2 în faţa Universităţii Craiova şi a desfiinţat criticile aduse de campioana României la adresa arbitrajului lui Ovidiu Haţegan.

Derby-ul CFR Cluj - Universitatea Craiova, scor 1-2, s-a lăsat cu scandal. Cei de la CFR s-au plâns că Ovidiu Haţegan i-a dezavantajat în mai multe faze şi clujenii susţine că au avut două lovituri de la 11 metri pe care nu le-au primit.

Cristi Balaj, fost mare arbitru internaţional, a analizat însă fazele contestate de cei de la CFR Cluj şi a desfiinţat criticile campionilor României.

Cristi Balaj a desfiinţat criticile celor de la CFR Cluj. Cum a comentat fiecare fază contestată de clujeni

Cei de la CFR Cluj au avut un discurs foarte dur la adresa arbitrajului lui Ovidiu Haţegan după ce au pierdut cu 1-2 în faţa Universităţii Craiova. ”Feroviarii” susţin că au avut două lovituri de la 11 metri, dar şi mai multe faze în care Ovidiu Haţegan a fluierat pentru Craiova.

Prezent în studioul Telekom Sport, Cristi Balaj a analizat fazele aduse în discuţie de cei de la CFR Cluj. Fostul mare arbitru internaţional a desfiinţat astfel criticile aduse de CFR la adresa arbitrajului:

Minutul 7. Intrarea lui Vlădoiu la Gâdea.

Cristi Balaj: Îl calcă. E dezechilibrat, chiar n-a vrut să-l calce. Dar trebuie fluierat şi dat fault.

Minutul 42. Duel Bancu-Chipciu. CFR cere penalty

Cristi Balaj: ”Pune mâna pe el... Hai să zicem în primul rând dacă mingea cade pe mâna lui Chipciu este henţ pentru echipa în apărare. Dar să excludem că a fost henţ. Nu este foarte mare diferenţă între ceea ce face Chipciu, şi anume că pune mâna pe Bancu când sare la cap, din spate.

După care, Bancu face puţin mai mult, pune mâna... Uşoara ţinerea, este uşoară... Chipciu era deja în cădere, el se aruncă după minge. Chipciu cade că vrea el, se aruncă după minge.

Singura discuţie se pune este dacă Bancu nu l-ar fi ţinut uşor, ar fi ajuns mai bine la minge. Asta este singura întrebare. Este puţin să dai penalty. E la limită.

În această fază, decizia corectă este lovitură liberă pentru echipa în apărare (n.r. Craiova), întrucât atacantul a jucat mingea cu mâna. Dacă nu este henţ, părerea mea este că nu este suficient să fie penalty, trebuie ceva mai mult”

Minutul 51. Gabriel Debeljuh cade în duel cu Acka. CFR cere penalty

Cristi Balaj: ”Niciodată! Şi modul în care cade, îşi lasă picioarele... Este un duel între cei doi. Şi mai e ceva. Debeljuh pune mâna, îl împinge pe apărător? De ce mâinile sunt încâlcite? Pentru că Debeljuh pune mâna pe apărător. Nici nu mai vrea să continue mingea, îşi lasă vârfurile.

Normal, asta se numeşte simulare. Acka împinge cum împinge şi Debeljuh, pentru că uită-te iniţial la mâna dreaptă a lui Debeljuh... Şi el împine. Numai că el stă bine pe picioare, apărătorul (n.r. Acka). Putea să cadă şi apărătorul.

Te întreb altceva, lasă picioarele. De ce mâna lui Debeljuh ajunge acolo? Debeljuh se duce în apărător, în dreapta şi se opreşte intenţionat. Se opreşte, bagă vârfurile şi cade”.

Cei de la CFR Cluj au criticat dur arbitrajul la meciul cu Universitatea Craiova

La finalul partidei, discursul celor de la CFR Cluj s-a îndreptat împotriva arbitrului. Edi Iordănescu susţine că echipa sa a avut două penalty-uri, iar Craiova trebuie să aibă un jucător eliminat. Iordănescu jr l-a criticat pe Haţegan, despre care spune că a arbitrat într-o singură direcţie:

”Penalty, roşu , gol anulat, acum ajunsesem să facem haz de necaz pe margine şi vorbeau colegii că la al treilea ne dă unul. Este ruşinos şi îmi pare rău că un arbitru atât de valoros la toate disputele directe ia astfel de decizii, toate într-o anumită direcţie”, a declarat Edi Iordănescu.

Afla mai multe despre: cristi balaj 

viewscnt
Articole similare